Τεχνολογία
Εμφανίσεις: 18755
 

Scooter με δύο μπροστινούς τροχούς είδαμε πρώτα στην παραγωγή από την Piaggio. To MP3 έγινε γρήγορα επιτυχία και ο λόγος είναι προφανής: οι δύο μπροστινοί τροχοί προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τον ένα.

Quadro_HTS_3

Η εταιρεία Quadro έχει εξελίξει ένα ανάλογο σύστημα το οποίο όμως λειτουργεί με τρόπο διαφορετικό από εκείνον του Piaggio MP3 (και των λοιπών μοντέλων της οικογενείας). Προφανώς ο στόχος της Quadro ήταν να δημιουργήσει ένα ελαφρύτερο σύστημα, το οποίο όμως αναγκαστικά χρησιμοποιεί περισσότερο περίπλοκους μηχανισμούς. Ενώ δηλαδή η Piaggio χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μοχλών, η Quadro έχει επιστρατέψει υδραυλικούς μηχανισμούς, ώστε να ελέγχει τη θέση των μπροστινών τροχών.

Quadro_HTS_4

Το σύστημα ονομάζεται Hydraulic Tilting System (HTS) και χρησιμοποιεί έναν υγροπνευματικό μηχανισμό, ενώ έχει σχεδιαστεί από το Studio Marabese Design. Δυο αμορτισέρ βρίσκονται ακριβώς επάνω από τους τροχούς, ενώ ένα τρίτο βρίσκεται στο κέντρο. Το όλο σύστημα ελέγχεται από μια βαλβίδα στο κέντρο που επιτρέπει ή όχι στο υδραυλικό υγρό να κινηθεί. Το κεντρικό αμορτισέρ είναι αυτό που λειτουργεί ως αποσβεστήρας των κραδασμών, ενώ τα πλευρικά ελέγχουν τη σχετική θέση των μπροστινών τροχών.

Το σύστημα της Quardo βρίσκεται πολύ χαμηλότερα προς τους τροχούς σε σχέση με το σύστημα της Piaggio που βρίσκεται ψηλά, κοντά στο λαιμό του τιμονιού. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη κατανομή μάζας, μεγαλύτερη σταθερότητα και λόγω απλότητας μικρότερο βάρος.

Quadro_HTS_5

Το σύστημα HTS εξασφαλίζει γωνίες κλίσης μέχρι και τις 40˚, όπως ακριβώς και το Piaggio MP3.

To HTS δείχνει να αποτελεί μια αρκετά καλή εναλλακτική λύση στο μηχανισμό που χρησιμοποιεί η Piaggio στα δικά της τρίκυκλα μοντέλα και δεν μένει παρά να το δούμε και στην πράξη.

Copyright© MrBike – 2011

Quadro

Quardo Ελλάδας

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world