Yamaha XJR 1300 (2015) – On board δοκιμή

YaXJR13 15 075 copy

Ο δρόμος εμπρός ήταν καθαρός καθώς έπαιρνα την αριστερή στροφή νότια του Σύδνεϋ έχοντας τον ωκεανό στα δεξιά μου και γι’ αυτό άνοιξα καλά το γκάζι του Yamaha XJR 1300 και κρατήθηκα δυνατά από το τιμόνι. Ο αερόψυκτος τετρακύλινδρος κινητήρας κλώτσησε ομαλά αλλά δυνατά, στέλνοντας το μεγάλο Yamaha ορμητικά μπροστά, δείχνοντας ότι έχει πλούσιο τράβηγμα στις μεσαίες στροφές που ήταν εθιστικό και διασκεδαστικό, όπως πάντα.

Πάμε σαν άλλοτε

Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν μπορούσα να μην αναρωτηθώ ακριβώς γιατί ήρθα στην παρουσίαση αυτής της μοτοσικλέτας, αυτή τη στιγμή. Το νέο Yamaha XJR 1300 έδινε περίπου την ίδια αίσθηση με το τελευταίο που είχα οδηγήσει πριν από μία δεκαετία περίπου, για έναν προφανή λόγο. Εκτός από μερικές αλλαγές στις λεπτομέρειες που σχετίζονται κυρίως με την εμφάνιση, είναι ουσιαστικά η ίδια μοτοσικλέτα που η Yamaha πουλάει από το 2007 – και εκείνο το Yamaha XJR 1300 ήταν μια πολύ παρόμοια μοτοσικλέτα με εκείνη που είχε παρουσιαστεί το 1999 – που είχε βασιστεί στο προ τεσσάρων ετών Yamaha ΧJR 1200.

Επειδή είναι Sport Heritage

Η απάντηση βέβαια, είναι η μόδα. Η Yamaha έχει φερθεί ως ο εξυπνότερος και δυναμικότερος κατασκευαστής ως προς το να ακολουθεί το ρεύμα του ενθουσιασμού για customising. Υπό την εποπτεία του Shun Miyazawa, που έχει γεννηθεί στην Ιαπωνία, αλλά είναι ένας fan του custom που μένει στην Ευρώπη, η εταιρία δημιούργησε το τμήμα Sport Heritage (“Inspired by the past, built for the future= εμπνευσμένο από το παρελθόν, φτιαγμένο για το μέλλον), που ενεπλάκη σε events όπως το Wheels and Waves στο Biarritz και δημιούργησε το πρόγραμμα Yard Built (έχουμε παρουσιάσει στο MrBike αρκετές μοτοσικλέτες του προγράμματος στη στήλη project bikes) μέσα από κορυφαίους βελτιωτές όπως οι Deus Ex Machina, Roland Sands και Wrenchmonkeesπου κατασκεύασαν τόσο μοναδικές κατασκευές όσο και αξεσουάρ.

Η διαφημιστική δραστηριότητα έχει βασιστεί σε παλιότερα μοντέλα, από το μονοκύλινδρο Yamaha SR 400, μέχρι το Yamaha XJR 1300, που ήταν ήδη δημοφιλές στους βελτιωτές, χάρη στον υγρόψυκτο κινητήρα, το απλό ατσάλινο πλαίσιο, την αξιοπιστία και τις σχετικά χαμηλές τιμές. Πέρυσι, η Yamaha πήγε ένα βήμα παραπέρα, επαναπαρουσιάζοντας το Yamaha SR 400 χωρίς αλλαγές.

Τώρα ξαναπαρουσιάζεται το Yamaha XJR 1300 με την ευκαιρία ενός facelift που του έδωσε ελαφρύτερο και πιο σπορτίβικο look.

Design

Λίγοι θα μπορούσαν να αντικρούσουν το ότι η Yamaha έκανε πολύ καλή δουλειά με την εμφάνιση. Το Yamaha XJR 1300 ήταν πάντα μια όμορφη μοτοσικλέτα, ήδη από την εποχή του 1994 και του Yamaha XJR 1200 παράλληλης εισαγωγής, του οποίου τη δοκιμή θυμάμαι πια αμυδρά, ένα χρόνο πριν αρχίσει να πωλείται και επίσημα εκτός Ιαπωνίας. Το προηγούμενο πάντως Yamaha XJR 1300 δεν έφτανε τον οπτικό αντίκτυπο του νέου πολύ εντυπωσιακού Yamaha XJR 1300 που με το μικρότερο ρεζερβουάρ, την κομμένη σέλα και τα οβάλ πλαϊνά καπάκια που μοιάζουν με αγωνιστικά number plates, συνδυάζονται σε ένα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα.

Περιέργως η Yamaha δεν είχε μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα στις αρχές της δεκεατίας του ’80, όταν ο Freddie Spencer της Honda, ο Eddie Lawson της Kawasaki και ο Wes Cooley της Suzuki έμπαιναν με ανάποδα τιμόνια στους εντυπωσιακούς αγώνες AMA Superbikes σε βελτιωμένα αγωνιστικά αερόψυκτα τετρακύλινδρα. Δεν πειράζει όμως, επειδή αυτό το αναβαθμισμένο Yamaha XJR 1300 «πιάνει» τέλεια αυτό το επιθετικό look με το ψηλό τιμόνι, και με ωραία χαρακτηριστικά όπως τα αμορτισέρ της Öhlins, τις μπότες των καλαμιών με τη μαύρη επίστρωση DLC, και την τέσσερα σε ένα μαύρη κι αυτή, εξάτμιση.

Το σχέδιο του ρεζερβουάρ (σε μπλε, γκρι και μαύρο), της σέλας και του μικρότερου προβολέα με του επιτυχημένα τρυπημένους φανοστάτες, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε το Yamaha XJR 1300 να μοιάζει ελαφρύτερο, ως οφθαλμαπάτη όμως επειδή στα 240kgμε καύσιμα, ζυγίζει λίγο λιγότερο από το μοντέλο με τα καρμπιρατέρ που είχε ανακοινωθεί στα 221kg στεγνό. Το υποπλαίσιο έχει κοντύνει, το ρεζερβουάρ είναι πλαστικό επειδή το σχήμα του είναι πολύπλοκο και θα ήταν ακριβό από λαμαρίνα (επομένως δεν μπορείς να βάλεις μαγνητικό tank bag και η μοτοσικλέτα δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ και την Αυστραλία).

Η νέα μοτοσικλέτα είναι λίγο φαρδύτερη και το ψηλότερο μονοκόμματο τιμόνι προσφέρει μια αρκετά όρθια θέση οδήγησης. Εκτός από αυτό και από το λεπτότερο ρεζεροβουάρ η εμφάνιση δεν έχει αλλάξει. Όπως π.χ. το στρογγυλό ταχύμετρο και στροφόμετρο με τη χρωμιωμένη στεφάνη και μια μικρή ψηφιακή οθόνη ανάμεσά τους για το ρολόι και τη στάθμη καυσίμου. Το πάνω μέρος των ρυθμιζόμενων καλαμιών προβάλλουν από τις πλάκες. Οι στενοί καθρέφτες δείχνουν κυρίως του αγκώνες. Οι κοντύτεροι αναβάτες θα δυσκολευτούν από το ύψος της σέλας στα 829mm αλλά τουλάχιστον τα μαρσπιέ προσφέρουν αρκετό χώρο για τα πόδια.

Δυνατό όπως πάντα

Οι επιδόσεις στην ευθεία δεν έχουν αλλάξει και πολύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες – μάλιστα το Yamaha XJR 1300 του 2006 με τα καρμπιρατέρ απέδιδε 105hp, άρα η απόδοση της νέας μοτοσικλέτας στους 97 ίππου στις 8.000rpm είναι 8 ίππους κάτω. Είναι ένα μέτριο μέγεθος για μια τετρακύλινδρη μοτοσικλέτα 1251cc αλλά αυτό δεν έπαιζε και πολύ ρόλο στην διαδρομή που κάναμε στην παρουσίαση, επειδή η μοτοσικλέτα είχε πολλή δύναμη στις μεσαίες στροφές, επομένως δεν υπήρχε λόγος να στροφάρουμε προς το κόκκινο των 9.500rpm. Η απόκριση του ψεκασμού ήταν πολύ άμεση με πολύ ομαλή λειτουργία σχεδόν από το ρελαντί.

Είναι το Yamaha XJR 1300 μία από εκείνες τις μοτοσικλέτες που δεν χρειάζεται να ανησυχείς και πολύ για το ποια ταχύτητα έχεις κουμπώσει ή τι δείχνει το στροφόμετρο. Απέδιδε έναν ποταμό επιτάχυνσης που σου μακραίνει τους ώμους, κάθε φορά που άνοιγα το γκάζι, αλλά ξεθύμαινε στις ψηλές στροφές επομένως ήταν καλύτερα να κρατάω τις στροφές ανάμεσα στις 3.000 και τις 7.000rpm.

Το 5τάχυτο κιβώτιο έκανε τις αλλαγές το ίδιο γλυκά όπως πάντα. Το μόνο που έχω να πω γι’ αυτό είναι ότι ασυναίσθητα έψαχνα για μια ανύπαρκτη 6η που θα μου έκανε τη διαδρομή ακόμη πιο ξεκούραστη.

Ο κινητήρας δούλευε ομαλά σε όλο το φάσμα των στροφών, πράγμα που ήταν ωραίο, αν και αυτό σήμαινε ότι αναπόφευκτα η μοτοσικλέτα στερείται ένα κομματάκι χαρακτήρα. Η νέα 4-2-1 εξάτμιση ήταν πολύ αποτελεσματική, αν και το έξτρα τελικό της Akrapovic που φορούσαν μερικές από τις μοτοσικλέτες της παρουσίασης παρήγαγε έναν αδιόρατο αλλά ευπρόσδεκτο βόμβο που προσέθετε πόντους στον τομέα διασκέδαση.

Στις στροφές

Το στήσιμο του Yamaha XJR 1300 δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά σε σχέση με το προηγουμενο μοντέλο – με άλλα λόγια, ήταν εντάξει. Στρίβει το ίδιο καλά όπως και το 2007, όταν το ατσάλινο πλαίσιό του ενισχύθηκε και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις του εμπρός και πίσω αναβαθμίστηκαν. Μόνο που μια μεγάλη και βαριά naked μοτοσικλέτα δίνει λιγότερο εντυπωσιακή αίσθηση σήμερα, σε σχέση με μερικά χρόνια πριν.

Ασφαλώς το Yamaha XJR 1300 ήταν σταθερό στην ευθεία, αν και οι βαριά αστυνομευόμενοι δρόμοι της Αυστραλίας και ο προσεκτικός ρυθμός των πλοηγών της παρουσίασης δεν μας άφησε ούτε να πλησιάσουμε στην τελική ταχύτητα των 210km/h περίπου.

Αυτό το φαρδύ τιμόνι πάντως έδινε πολύ καλό μοχλό για να μπορώ να πλαγιάζω τη μοτοσικλέτα στις στροφές εύκολα. Η σχετικά σφιχτή ανάρτηση είχε καλές αποσβέσεις ακόμη και στις στοκ ρυθμίσεις και έγινε ακόμη καλύτερη όταν έπαιξα λίγο με τους εύκολα προσβάσιμους ρυθμιστές εμπρός και πίσω.

Και το περιθώριο κλίσεων ήταν αρκετά καλό, κυρίως επειδή αφαιρέθηκε το κεντρικό σταντ (ένας εύκολος τρόπος να εξοικονομήσεις βάρος…). Ούτε αντιμετώπισα προβλήματα με τα ελαστικά Dunlop Sportmax D252 παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι είχαν κρατήσει υγρασία σε κάποια σημεία και το ότι τα συγκεκριμένα δεν είναι και τα καλύτερα λάστιχα της κατηγορίας τους. Αν πιεστεί η μοτοσικλέτα αρχίσει να παρουσιάζει μια ταλάντωση στο τιμόνι, επομένως ξέρεις ότι φτάνεις στα όριά του…

Σε γενικές γραμμές, μια ελαφρύτερη, κοντύτερη και πιο ευέλικτη μοτοσικλέτα θα ήταν πιο διασκεδαστική στην οδήγηση και θα ήταν και ταχύτερη. Και δεν μπορώ να ενθουσιαστώ με ένα «νέο» μοντέλο, οι επιδόσεις του οποίου δεν έχουν βελτιωθεί την τελευταία δεκαετία. Το όλο σύστημα φρένων πού έχει παραμείνει ίδιο, τα συνοψίζει όλα. Αν και οι δαγκάνες που προέρχονται από το παλιό R1 με τους δίσκους των 298mm και τις συμβατικής στήριξης τετραέμβολες δαγκάνες ήταν ισχυρά όπως πάντα, η έλλειψη του ABS ακόμη προαιρετικά τα κάνει να δείχνουν ότι υστερούν, τη στιγμή που καλά τέτοια συστήματα παραμένουν αθέατα μέχρι να χρειαστούν στην ανάγκη.

Πρακτικότητα

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε το γεγονός ότι αυτά που η Yamaha άλλαξε σ’ αυτή τη μοτοσικλέτα, παρά το ότι ενίσχυσε την εμφάνιση, είχε επίσης το αντίθετο αποτέλεσμα στην πρακτικότητά του. Το παλιό Yamaha XJR 1300 είχε μεγάλο ρεζερβουάρ 21 λίτρων, που έφτανε για περίπου 250km και μια μεγάλη διπλή σέλα που είχαν και μια στιβαρή χειρολαβή για τον συνεπιβάτη. Με τα δεδομένα των naked μοτοσικλετών, ήταν μια αρκετά χρήσιμη μοτοσικλέτα.

Αντίθετα, το νέο ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων σημαίνει ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα χρειαστούν ανεφοδιασμό στα 200km περίπου, ενώ με γρήγορη οδήγηση η αυτονομία θα κυμαίνεται στα 150km. Από την άλλη μεριά, η νέα σέλα μου φάνηκε από τις λιγότερο άνετες που έχω οδηγήσει, επομένως το να σταματήσω νωρίτερα μάλλον είναι ανακούφιση.

 

Είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο να τελειώνει μια παρουσίαση και να νιώθω ανακούφιση που τελείωσε, αλλά μετά από λιγότερα από 250km πάνω στο στοκ Yamaha XJR 1300 και στο Racerχάρηκα που τελικά ξεκαβάλησα. Ευτυχώς δεν είχα συνεπιβάτη, επειδή έχει ακόμη μικρότερο χώρο στη σέλα και δεν μπορεί να κρατηθεί από πουθενά.

Το νέο Yamaha XJR 1300 ως βάση για customising

Επομένως αυτό που έχουμε εδώ κατά βάση, είναι μια μοτοσικλέτα που είναι πολύ πιο όμορφη από το 8 ετών μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκε, έχει αρκετά ίδια απόδοση και είναι λιγότερο άνετο και πρακτικό. Πολλοί άνθρωποι θυσιάζουν με ευχαρίστηση την πρακτικότητα για την ομορφιά, επομένως θα μπορούσε και πάλι να έχει απήχηση αυτή η μοτοσικλέτα, στην περίπτωση που η ελάχιστη εξέλιξη του Yamaha XJR 1300 τις δύο τελευταίες δεκαετίες θα είχε ως αποτέλεσμα μια φτηνή μοτοσικλέτα ώστε να αποτελέσει βάση για ένα custom project. Ενώ όμως πολλά νέα μοντέλα της Yamaha ήταν φτηνά, το νέο Yamaha XJR 1300 δεν είναι ένα από αυτά.

Αν θέλεις να προσωποποιήσεις τη μοτοσικλέτα από τη λίστα των 30 αξεσουάρ –που θα γίνουνε περισσότερα από τους συνεργάτες των Yard Built όπως οι Wrenchmonkees– τότε θα ξοδέψεις πολλά περισσότερα.

Αν σου αρέσει το retro look του μεγάλου Yamaha και δεν σε νοιάζει η ξεπερασμένη του αίσθηση, τότε μπορεί να σου ταιριάζει άριστα. Μπορείς όμως να ξάνεις customising σε ένα καλό, καθαρό μεταχειρισμένο Yamaha XJR 1300 με τα μισά λεφτά. Και οι φτηνότερες σύγχρονες μοτοσικλέτες της Yamaha (όπως το Yamaha MT-09) είναι πολύ καλύτερες στο δρόμο.

Yamaha XJR 1300 Racer

Με ένα τρόπο το Yamaha XJR 1300 Racer είναι όπως και το στοκ Yamaha XJR 1300.Ουσιαστικά είναι η ίδια μοτοσικλέτα, με clip-ons αντί για το ανασηκωμένο τιμόνι, carbon εμπρός φτερό, carbon bikini φέργινκ και κάλυμμα πίσω σέλας. Τα ανθρακονήματα προσφέρουν ωραία café racer αισθητική που δένει ωραία με το νέο ρεζερβουάρ, τη σέλα και τα πλαϊνά καπάκια, ειδικά στο γκρι και μαύρο χρώμα.

Είναι μια πολύ ωραία μοτοσικλέτα, αν υποθέσουμε ότι σου αρέσει αυτό το στυλ. Όπως όμως και στο στοκ μοντέλο, το νέο ρεζερβουάρ και σέλα στερούν πρακτικότητα και άνεση, επομένως η πιο σκυφτή θέση οδήγησης του Yamaha XJR 1300 Racer το κάνει ακόμη πιο άβολο. Τα clip-ons είναι αρκετά χαμηλά και έπρεπε να απλωθώ για να τα φτάσω, παρά το ότι είμαι ψηλός.

Τα carbon κομμάτια που έχει πάνω του το Yamaha XJR 1300 Racer το κάνουν αξιοζήλευτο.

Οι χαμηλότερου αναστήματος αναβάτες πάλευαν πιο πολύ με τη μοτοσικλέτα και ομόφωνα χαρακτήρισαν το Yamaha XJR 1300 Racer άβολο, ειδικά στις αργές ταχύτητες που το βάρος του κορμού πέφτει στους καρπούς. Η κατάσταση βελτιώνεται όταν αυξηθεί η ταχύτητα επομένως ο αέρας στηρίζει τον κορμό και «παίρνει» λίγο την πίεση από τους καρπούς, αλλά η χαμηλή ζελατίνα σημαίνει ότι το Yamaha XJR 1300 Racerδεν είναι φτιαγμένο πραγματικά για να τρέχει με υψηλές ταχύτητες. Τουλάχιστον οι καθρέφτες προσφέρουν καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω.

Το Yamaha XJR 1300 Racer είναι μια όμορφη μοτοσικλέτα και τα carbon κομμάτια του είναι καλοφτιαγμένα. Είναι όμως σημαντικό ακριβότερο, άρα θα πρέπει να σε έχει συγκλονίσει το café racer στυλ του για να προτιμήσεις μια μοτοσικλέτα που, όπως πολλά γνήσια custom, είναι πιο πολύ μοτοσικλέτες επίδειξης.

Shun Miyazawa, Yamaha Product Manager

 

«Είχαμε πολλές επιλογές με το Yamaha XJR 1300 αλλά ένα πράγμα που θέλαμε να κάνουμε ήταν να το διατηρήσουμε απλό. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι λίγο δεινόσαυρος, αλλά δεν θέλαμε και πολλά ηλεκτρονικά. Οι πελάτες του είναι ανάμεσα στα 40 και τα 60 με πολλή εμπειρία, που αναζητούν κάτι απλό.

Το ABS θα είναι υποχρεωτικό σε δύο χρόνια, αλλά για τώρα είμαστε ευχαριστημένοι χωρίς αυτό, επειδή το να μην το έχουμε, κάνει την τοποθέτηση της μοτοσικλέτας πολύ ξεκάθαρη. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ελαφρύτερο, άρα είναι μια μοτοσικλέτα παλιάς σχολής για έναν έμπειρο αναβάτη που αναζητά το cool look δρόμου. Παλιάς σχολής και ωραίο – αυτό θέλαμε να πετύχουμε.

Όταν μιλάμε για τεχνικές αλλαγές, είναι περιορισμένες, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι το τι είναι πάνω στη μοτοσικλέτα, αλλά οι δυνατότητες του customising. Εκεί πήγε η περισσότερη ενέργειά μας: στην εξέλιξη αξεσουάρ σε συνεργασία με εταιρίες που φτιάχνουν εξαρτήματα για αυτή τη μοτοσικλέτα: Wrenchmonkees, El Solitario, Numbnuts, Deus και άλλες.

Οι βελτιωτές δουλεύουν σκληρά για να εξελίξουν αξεσουάρ. Συζητάμε μαζί τους και οδηγούμε μαζί τους για να δούμε προς τα πού θέλουν να πάνε με τα project τους. Το κυριότερο που πρέπει να κάνω είναι εξασφαλίσω ότι όλες οι [project] μοτοσικλέτες θα είναι διαφορετικές. Επισκέφτηκα πρώτη φορά τους Wrenchmonkeesτο 2008, επειδή εντόπισα ένα ρεύμα στην Ευρώπη. Κάναμε μερικά πράγματα με ένα VMax και μετά το 2010 ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα XJR που τελείωσε το 2011. Τώρα, αντί για αυτό, φτιάξαμε ένα show bike που ήδη γνωρίζουν καλά οι βελτιωτές επειδή αναπαράγουν πράγματα που έχουν φτιάξει για μαζική παραγωγή. Είναι μια νέου τύπου πρόκληση και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε. Έχουμε πολύ επιθετικά σχέδια για το μέλλον. Όταν μιλάμε για τομέα κλειδί, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε μοντέλα από τα 125 έως τα 1000cc. Σήμερα η Sport Heritage γκάμα μας δεν έχει μεσαίου κυβισμού μοτοσικλέτες, στα 600 – 800cc, άρα αυτός είναι ένας τομέας που μπορούμε να επιτεθούμε».

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Yamaha XJR 1300 (2015) Κινητήρας Yamaha τετρακύλινδρος εν σειρά, αερόψυκτος, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους Διάμετρος  x Διαδρομή (mm) 79,0 x 63,8 Χωρητικότητα (cc) 1251 Σχέση συμπίεσης 9,7:1 Μέγιστη ισχύς  98hp (71,9kW) / 8.000rpm  Μέγιστη ροπή 11,1kgm (108,4Nm) @ 7.000rpm Τροφοδοσία Ηλ. Ψεκασμός Εκκίνηση Μίζα Λίπανση Συμβατικό κάρτερ Κιβώτιο 5 σχέσεων  I 40/14 (2.857) II  36/18 (2.000) III  33/21 (1.571) IV  31/24 (1.292) V  29/26 (1.115) VI  – Πρωτεύουσα μετάδοση 98/56 (1.750) Τελική μετάδοση 38/17 (2.235) Πλαίσιο Ατσάλινο κλειστό σωληνωτό Μπροστινή ανάρτηση Τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 130mm. Ρυθμίσεις: προφόρτισης ελατηρίου απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς Πίσω ανάρτηση Δύο αμορτισέρ Öhlins με διαδρομή 120mm. Ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου, απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς Μπροστινό φρένο 2 δίσκοι διαμέτρου 298mm, με δαγκάνες 4 εμβόλων  Πίσω φρένο Δίσκος διαμέτρου 267mm, με δαγκάνα 1 εμβόλου   Μπροστινό ελαστικό 120/70-17 Dunlop Sportmax D252 Πίσω ελαστικό 180/55 – 17 Dunlop Sportmax D252 Μήκος (mm) 2.190 Πλάτος (mm) 820 Υψος (mm) 1.120 Υψος σέλας (mm) 829 Μεταξόνιο (mm) 1.500 Ιχνος (mm) 92 Γωνία Caster 24,4 Βάρος (kg) 240 πλήρες υγρών Ρεζερβουάρ (lt) 14,5

Copyright© Roland Brown 2015

Απόδοση στα Ελληνικά: Δημήτρης Μπαζίνας

Φωτογραφίες: Alessio Barbanti, Josh Evans, Henny Stern

Copyright© MrBike – 2015

Yamaha (επίσημο site)

Yamaha XJR 1200/1300 – Φωτογραφική ιστορία   1998 –  XJR 1200   1999 –  XJR 1300   2002 –  XJR 1300   2004 –  XJR 1300   2007 –  XJR 1300   2011 –  XJR 1300   2014 –  XJR 1300

 

  •  

View the embedded image gallery online at:
https://www.mrbike.gr/website/street/yamaha-xjr-1300-2015-on-board-dokimi.html#sigFreeIde8f5e5e324