Street
Εμφανίσεις: 769
 

Yamaha-700-tenere-prototype-2018-4

Η Yamaha είχε παρουσιάσει ήδη από το 2017 ένα πρωτότυπο adventure, το Yamaha T7, με το δικύλινδρο κινητήρα του MT-07, που είχε μαζέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Προσωπικά περίμενα ότι θα βλέπαμε στην EICMA 2017 το μοντέλο παραγωγής, ήμουν όμως υπεραισιόδοξος, γιατί εκεί η Yamaha έδειξε μια επόμενη φάση του μοντέλου ξανά σε μορφή πρωτοτύπου.

Το Yamaha Tenere 700 World Raid με μορφή εμπνευσμένη από τους αγώνες Dakar, έχει δικύλινδρο κινητήρα 689cc, ειδικά προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες του συγκεκριμένου μοντέλου. Σύμφωνα με το εργοστάσιο θα υπάρχουν δυνατές επιδόσεις, τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο, με χαμηλό βάρος και ειδικά προσαρμοσμένο ατσάλινο πλαίσιο, καθώς και αντεστραμμένο πιρούνι και μονό αμορτισέρ.

Πάνω στο πρωτότυπο βλέπουμε μια ειδικά φτιαγμένη χειροποίητη εξάτμιση Akrapovič και αρκετά κομμάτια από carbon, (φτερό, μονοκόμματη ουρά, τμήματα του φέρινγκ).

Ο σχεδιασμός είναι ξεκάθαρα επηρεασμένος από τους αγώνες Dakar πράγμα που φαίνεται στα τέσσερα προβολάκια εμπρός που δίνουν στο Yamaha Tenere 700 World Raid πολύ μάχιμη όψη.

Το μοντέλο από τις εικόνες θα είναι η βάση δοκιμών για το μοντέλο παραγωγής που. Για τους σκοπούς της εξέλιξης η Yamaha θα διοργανώσει μια μεγάλη διαδρομή μέσα στο 2018 σε όλες τις ηπείρους.

Εν αναμονή του μοντέλου παραγωγής, διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση της Yamaha:

«Η περιπέτεια σε πρώτο πλάνο

Με την πρωτοποριακή σχεδίαση των ανθεκτικών, ελαφριών μοτοσυκλετών διπλής χρήσης στη δεκαετία του 1970, η Yamaha ξεκινά τη στενή σχέση της με την κατηγορία μοτοσυκλετών περιπέτειας.

Μοντέλα όπως η αρχική XT600Z Ténéré της Yamaha σχεδιάστηκαν με βάση τις θρυλικές νικηφόρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Ράλι Ντακάρ και προσέφεραν δυνατότητες εξερεύνησης μεγάλων αποστάσεων σε κάθε αναβάτη. Με την ανθεκτική σχεδίαση, τα ρεζερβουάρ καυσίμου υψηλής αυτονομίας και την απαράμιλλη αξιοπιστία τους, τα μοντέλα Ténéré πρώτης γενιάς έγιναν οι κορυφαίες σε πωλήσεις μοτοσυκλέτες της Yamaha στην Ευρώπη και προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον δημιουργώντας έτσι ένα ολοκαίνουργιο κίνημα.

Yamaha-700-tenere-prototype-2018-1

Μετά την εκπληκτική επιτυχία των αρχικών αερόψυκτων μοτοσυκλετών περιπέτειας, η σειρά μοτοσυκλετών περιπέτειας της Yamaha συνέχισε με μοντέλα όπως η XTZ750 Super Ténéré και η XTZ660 Ténéré. Και τα δύο μοντέλα καθιερώθηκαν ως οι απόλυτες μοτοσυκλέτες περιπέτειας για αναβάτες μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι επιθυμούσαν υψηλές επιδόσεις, ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία.

Το αρχικό πνεύμα της Ténéré δεν εξαφανίστηκε ποτέ και η αφοσίωση της Yamaha στον κόσμο της περιπέτειας παραμένει ακόμη και σήμερα το ίδιο ισχυρή.

Από την παρουσίαση της T7 πριν από ένα χρόνο, αυτό το μοντέλο κατάφερε να προσελκύσει τα βλέμματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου κι αν παρουσιάστηκε η μοτοσυκλέτα, υπήρχαν πλήθη πρόθυμων αναβατών που ήθελαν να την δουν και να την αγγίξουν. Τα βίντεο του πρωτότυπου μοντέλου T7 εξασφάλισαν εκατομμύρια προβολές και οι δημοσιογράφοι έκαναν ουρές για να πάρουν μια γεύση από αυτήν τη μοτοσυκλέτα περιπέτειας νέας γενιάς.

Οι αναβάτες που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την T7 εντυπωσιάστηκαν με την ισχυρή ροπή και την ευκινησία της, ενώ οι ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές στον Τύπο - οι οποίες συνοδεύονταν από διάφορα συναρπαστικά δημοσιογραφικά βίντεο - ενίσχυσαν το έντονο ενδιαφέρον για αυτήν τη νέα μοτοσυκλέτα περιπέτειας. 

 

Πρωτότυπο Ténéré 700 World Raid.Η αναζήτηση της επόμενης πρόκλησης

Εμπνευσμένη από το αξιοσημείωτα έντονο παγκόσμιο ενδιαφέρον που προσέλκυσε το πρωτότυπο μοντέλο T7 - σε συνδυασμό με τα θετικά σχόλια και τις ενθαρρυντικές κριτικές των ατόμων που την οδήγησαν - η Yamaha δημιούργησε την Ténéré 700 World Raid, ένα πρωτότυπο μοντέλο που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των τελικών προδιαγραφών του μοντέλου παραγωγής.

Yamaha-700-tenere-prototype-2018-2

Με τον σκληροτράχηλο, εμπνευσμένο από το ράλι χαρακτήρα της αρχικής πρωτότυπης μοτοσυκλέτας T7 και σχεδιασμένη με βάση τις πληροφορίες από τις εκτεταμένες δοκιμές της T7 στη διάρκεια του 2017, αυτή η ελαφριά μοτοσυκλέτα περιπέτειας δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που κυκλοφορεί στην αγορά.

Σε αντίθεση με πολλά μοντέλα που διατίθενται σήμερα από άλλες μάρκες, το μικρό βάρος και το λεπτό πλαίσιο της Ténéré 700 World Raid προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου για πιο επιθετική οδήγηση σε διάφορες συνθήκες εδάφους, ενώ ο compact κινητήρας CP2 689 κ.εκ. προσφέρει πλούσια, ευέλικτη και εύχρηστη ισχύ, κάτι που την καθιστά ιδανική για περιπετειώδη οδήγηση εντός και εκτός δρόμου.

Αυτή η μοτοσυκλέτα δεν έχει όρια. Σχεδιάστηκε για αναβάτες με ενεργητική συμπεριφορά, οι οποίοι επιζητούν το συναίσθημα απόλυτης ελευθερίας που προσφέρει η οδήγηση σε δύο τροχούς. Σχεδιασμένη με βάση το νικηφόρο σε ράλι DNA της Yamaha, η μοτοσυκλέτα που αποτυπώνει το αυθεντικό πνεύμα της Ténéré βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Ténéré 700 World Raid. Το πραγματικό περιπετειώδες πνεύμα

Στην καρδιά του πρωτοτύπου Ténéré 700 World Raid βρίσκεται ο ίδιος αναγνωρισμένος δικύλινδρος κινητήρας crossplane 689 κ.εκ. που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφαία σε πωλήσεις MT-07.

Με τις compact διαστάσεις και τη γραμμική ροπή, αυτή η ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του αναγνωρισμένου κινητήρα CP2 παρέχει άφθονη ισχύ για υψηλές επιδόσεις στην άσφαλτο και στο χώμα, ενώ η διάταξη με συγκέντρωση μαζών και το μικρό βάρος προσφέρουν ευέλικτο χειρισμό της μοτοσυκλέτας. Αυτό το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει επίσης προσαρμοσμένη εξάτμιση Akrapovič σε στυλ ράλι που τονίζει τη σκληροτράχηλη εμφάνιση της μοτοσυκλέτας και προσφέρει βαθύ και δυνατό ήχο.

Yamaha-700-tenere-prototype-2018-5

Το χαλύβδινο πλαίσιο ανασχεδιάστηκε και βελτιώθηκε σε βασικά σημεία για βελτιστοποιημένο χειρισμό εντός κι εκτός δρόμου, ενώ το υψηλών προδιαγραφών ανάποδο μπροστινό πιρούνι και η πίσω ανάρτηση τύπου monoshock σχεδιάστηκαν για εκπληκτικές επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Η Ténéré 700 World Raid έχει την ίδια ατίθαση εμφάνιση μοτοσυκλέτας ράλι με την T7, με πολλές βελτιώσεις όπως το χαμηλότερο ύψος σέλας, που κάνουν το μελλοντικό μοντέλο παραγωγής την ιδανική επιλογή για πολλούς αναβάτες μοντέλων περιπέτειας.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου σχεδιάστηκε για να εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία μεταξύ των ανεφοδιασμών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική εργονομία και συμβάλλει στο μικρό βάρος της μοτοσυκλέτας.

Τα πλευρικά καλύμματα, το μπροστινό φτερό και το μονοκόμματο πίσω μέρος κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, ενώ το φέρινγκ είναι εξοπλισμένο με συγκρότημα προβολέων με 4 λαμπτήρες που είναι εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες του Ράλι Ντακάρ.

Ο πίνακας οργάνων σχεδιάστηκε, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να τοποθετεί πρόσθετο εξοπλισμό όπως συσκευές πλοήγησης. Αυτή η συναρπαστική μοτοσυκλέτα περιπέτειας διαθέτει χρωματικό συνδυασμό εμπνευσμένο από την T7, με πάνελ από ανθρακονήματα στο χρώμα Racing Blue.

2018 Ténéré 700 World Raid

Εμπνευσμένη από το έντονο ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε τους τελευταίους 12 μήνες, η Yamaha θα ξεκινήσειτο 2018 με το πρωτότυπο Ténéré 700 World Raid ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδιαίτερου World Raid, μια ομάδα αναβατών της Yamaha θα λάβει μέρος σε μια σειρά από δύσκολες περιπετειώδες προκλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε οι θαυμαστές της Yamaha στην Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ευρώπη να δουν, να αισθανθούν και να ακούσουν το μέλλον της περιπετειώδους οδήγησης».

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2017

Copyright© MrBike – 2017

Yamaha – επίσημο site

Yamaha-700-tenere-prototype-2018-3 

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world