Street
Εμφανίσεις: 441
 

Yamaha-Niken-GT-action-5

To τρίκυκλο Niken τώρα και με βαλίτσες, ανεμοθώρακα, θερμαινόμενα γκριπ και άλλο τουριστικό εξοπλισμό. Πρόκειται για νέα έκδοση με την ονομασία Yamaha Niken GT.

Μια νέα έκδοση του τρίκυκλου Yamaha Niken παρουσίασε η Yamaha για το 2019 με περισσότερες τουριστικές δυνατότητες και περισσότερη πρακτικότητα στο χαρακτήρα του. Πρόκειται για το Yamaha Niken GT που διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό βαλίτσες, ανεμοθώρακα, θερμαινόμενα γκριπ, κεντρικό σταντ και δεύτερο ρευματοδότη 12V. Η επιβάρυνση για τον επιπλέον βασικό εξοπλισμό είναι στα €1.000 και είναι ασφαλώς οικονομικότερο από το να εξοπλίσεις μια απλή έκδοση με τον εξοπλισμό αυτό. Η τιμή του Yamaha Niken GT έχει ανακοινωθεί στα €16.900 (Φεβρουάριος 2019). Διαβάστε και το κείμενο της επίσημης παρουσίασης του εργοστασίου:

«Ανοίγει τους Δρόμους της Ζωής σε κάθε αναβάτη

Η Yamaha έχει δεσμευτεί να δημιουργεί καινοτόμα και συναρπαστικά σχέδια που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας και ο στόχος της Yamaha είναι να δημιουργεί μοτοσυκλέτες που είναι έτοιμες να μεταφέρουν τους μοτοσυκλετιστές σε νέα μέρη, για νέες υπέροχες εμπειρίες στους Δρόμους της Ζωής.

Με την προσθήκη της NIKEN στην κατηγορία των μοτοσυκλετών Sport Touring, η Yamaha έχει πλέον καθορίσει ξεκάθαρα και με μεγάλη σαφήνεια τα μοντέλα της κατηγορίας αυτής, δηλαδή τα NIKEN, Tracer και FJR1300. Αυτή η ποικιλία θέτει την εταιρεία στη μοναδική θέση του να μπορεί να προσφέρει την απόλυτη συλλογή τρίτροχων και δίτροχων μοτοσυκλετών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Η Yamaha είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο να κάνει τις μοτοσυκλέτες Sport Touring πιο προσιτές σε όλους, με τη σειρά του 2019 να είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Από την πολύ οικονομική Tracer 700 μέχρι και την αποκλειστική, υψηλών προδιαγραφών NIKEN GT, η Yamaha έχει τη δύναμη να ανοίξει τους δρόμους της ζωής σε κάθε αναβάτη.

NIKEN: Η απόλυτη εμπειρία κίνησης στις στροφές - carving.

Το 2018, η κυκλοφορία της ριζοσπαστικής τρίτροχης μοτοσυκλέτας NIKEN έφερε μια ολοκαίνουργια οδηγική εμπειρία στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Εξοπλισμένη με την πρωτοποριακή τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών και ανάποδα πιρούνια διπλού σωλήνα, η NIKEN έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει την εκπληκτικότερη εμπειρία κίνησης στις στροφές, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη σιγουριά του αναβάτη σε όλες τις συνθήκες. Με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ανάμεσα στα ελαστικά και την επιφάνεια οδοστρώματος, οι δύο μπροστινοί τροχοί με κλίση προσφέρουν αυξημένα επίπεδα κρατήματος στο μπροστινό μέρος, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισθητό στις στροφές και το φρενάρισμα. Αυτό το μοναδικό και δυναμικό χαρακτηριστικό της NIKEN προσφέρει πρωτόγνωρη αίσθηση και χειρισμό.

Yamaha-Niken-GT-action-3

Τα σχόλια από το κοινό που συμμετείχε σε ένα από τα NIKEN Demo Tours του 2018 σε ολόκληρη την Ευρώπη επιβεβαίωσε ότι αυτή η επαναστατική μοτοσυκλέτα κερδίζει ήδη τις καρδιές πολλών μοτοσυκλετιστών, οι οποίοι, όπως είναι απόλυτα κατανοητό, αρχικά ήταν σκεπτικοί ως προς τη γενική ιδέα μιας τρίτροχης μοτοσυκλέτας.

Αυτοί οι αναβάτες που είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν αυτήν την υψηλών προδιαγραφών τρίτροχη μοτοσυκλέτα Sport Tourer επιβεβαιώνουν την αξιοσημείωτη ικανότητά της να κινείται στις στροφές με μεγαλύτερη σιγουριά, ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ πολλοί πιθανοί πελάτες επιβεβαίωσαν ότι ο χειρισμός της NIKEN πραγματικά πρόσθεσε μια νέα διάσταση στην κατηγορία μοτοσυκλετών Sport Touring.

Το βασικό για να κατανοήσει κάποιος την γοητεία της NIKEN είναι να την οδηγήσει. Τώρα που το μοντέλο καταφθάνει στους αντιπροσώπους της Yamaha, όσοι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στο European NIKEN Demo Tour μπορούν να ανακαλύψουν τη μοναδική οδηγική εμπειρία που προσφέρει αυτή η τρίτροχη μοτοσυκλέτα.

Όσον αφορά μια καινούρια ή άγνωστη τεχνολογία, πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και οι μοτοσυκλετιστές, συχνά αντιστέκονται στην αλλαγή και εμμένουν σε αυτά που γνωρίζουν. Ωστόσο, η NIKEN απέδειξε ότι η οδήγηση είναι πίστη. Με την αποδεδειγμένη ικανότητά της να προσφέρει την πιο συναρπαστική εμπειρία κίνησης στις στροφές, αυτή η μοναδική μοτοσυκλέτα παρουσιάζει μια νέα εποχή στη σχεδίαση των μοτοσυκλετών Sport Touring.

Yamaha-Niken-GT-details-5-panniers

Νέα NIKEN GT: Οι στροφές είναι για όλες τις εποχές.

Η τρίτροχη ιδέα της NIKEN έχει κερδίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των αναβατών που είχαν το χρόνο να δουν τα πράγματα από άλλη σκοπιά και να δοκιμάσουν κάτι νέο. Σχεδιασμένη για να κυριαρχεί σε αντίξοες συνθήκες, η NIKEN είναι ιδανική για οδήγηση παντός καιρού, και τις 4 εποχές, στους πιο δύσκολους ορεινούς δρόμους.

Εξοπλισμένη με μια σειρά ειδικών εξοπλισμών, η νέα NIKEN GT προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στην ιδέα της τρίτροχης μοτοσυκλέτας, παρέχοντας δυνατότητες για μεγαλύτερα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα άνεσης του αναβάτη και του συνεπιβάτη.

Ο ανεμοθώρακας μεγαλύτερου ύψους της NIKEN GT προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στο επάνω μέρος του σώματος από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, ενώ η ειδικά σχεδιασμένη άνετη σέλα βελτιώνει την εμπειρία Sport Touring τόσο για τον αναβάτη όσο και για το συνεπιβάτη. Οι κορυφαίας ποιότητας βαλίτσες από ημιμαλακό υλικό 25 λίτρων ABS είναι ελαφριές, μικρών διαστάσεων και εύχρηστες, ενώ για μεγαλύτερη άνεση, το πίσω μέρος της βάσης θήκης διαθέτει ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη.

Τα θερμαινόμενα γκριπ διασφαλίζουν οδηγική άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και ενημερώνουν τον αναβάτη για το επίπεδο ζεστασιάς στον πίνακα οργάνων. Επίσης, υπάρχει μια πρόσθετη πρίζα 12V για την τροφοδοσία ή τη φόρτιση διαφόρων συσκευών. Το μοντέλο GT διαθέτει επίσης κεντρικό ορθοστάτη που διευκολύνει την άνετη στάθμευση, καθώς και καθιερωμένες εργασίες συντήρησης αλυσίδων και επιθεώρησης ελαστικών σε μεγαλύτερα ταξίδια.

Yamaha-Niken-GT-details-6-panniers

Oι βαλίτσες αφαιρούνται. Στην εικόνα βλέπουμε και το κεντρικό σταντ που είναι απαραίτητο σε sport touring μοτοσυκλέτα.

Χάρη στην πρωτοποριακή τρίτροχη σχεδίαση και το ριζοσπαστικό σκελετό, η NIKEN θα είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής όπου κι αν βρίσκεται. Και για ακόμα μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, η νέα NIKEN GT παρέχεται σε δύο νέα χρώματα που προορίζονται ειδικά για το μοντέλο: το Nimbus Grey με μαύρο μπροστινό πιρούνι και το Phantom Blue με χρυσαφί μπροστινό πιρούνι.

Αποκλειστικά χαρακτηριστικά της NIKEN GT

• Μοτοσυκλέτα Sport Tourer μεγάλων αποστάσεων, παντός καιρού, για κάθε εποχή

• Ψηλός ανεμοθώρακας

• Άνετη σέλα

• Θερμαινόμενα γκριπ

• Πλαϊνές βαλίτσες από ημιμαλακό υλικό 25 λίτρων ABS

• Βάση πίσω σχάρας με χειρολαβή συνεπιβάτη

• Κεντρικός ορθοστάτης

• Δεύτερη πρίζα 12 V DC

• Αποκλειστικά χρώματα σκελετού GT και φινιρίσματα μπροστινού πιρουνιού

Βασικά χαρακτηριστικά των NIKEN GT και NIKEN

• Η πιο πρωτοποριακή σχεδίαση στην κατηγορία Sport Touring

• Ασύγκριτη εμπειρία κίνησης στις στροφές

• Εξαιρετική αίσθηση κρατήματος, σιγουριάς και φρεναρίσματος στο μπροστινό μέρος σε όλες τις επιφάνειες

• Ριζοσπαστική, τολμηρή και μοναδική τρίτροχη σχεδίαση

• Προηγμένη τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών

• Μεγάλη γωνία κλίσης, έως και 45 μοίρες

• Σύστημα διεύθυνσης Ackermann με διπλό ανάποδο μπροστινό πιρούνι

• Πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση

• Τρικύλινδρος, υγρόψυκτος, κινητήρας CP3 847 κ.εκ., με 2ΕΕΚ

• TCS, QSS, συμπλέκτης A&S, D-MODE, σύστημα Cruise Control

• Υβριδικός σκελετός από χάλυβα και αλουμίνιο

Χρώματα

NIKEN GT Nimbus Grey με μαύρο μπροστινό πιρούνι

Phantom Blue με χρυσαφί μπροστινό πιρούνι

NIKEN Graphite με μπλε μπροστινό πιρούνι

Yamaha

Copyright© ΔημήτρηςΜπαζίνας– 2019

Copyright© MrBike – 2019

Yamaha-Niken-GT-statics-3

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Yamaha Niken GT (2018)
Κινητήρας Yamaha, τετράχρονος, υγρόψυκτος, τρικύλινδρος crossplane με 4  βαλβίδες και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους
Διάμετρος  x Διαδρομή (mm) 78,0 x 59,1
Χωρητικότητα (cc) 847
Σχέση συμπίεσης 11,5:1
Μέγιστη ισχύς  115hp (84,6kW)/10000rpm
Μέγιστη ροπή 87,5 Nm (8,9 kgm) / 8.500 rpm
Τροφοδοσία Ψεκασμός YCC-T  ride by wire
Εκκίνηση Μίζα
Λίπανση Συμβατικό κάρτερ
Κιβώτιο 6 σχέσεις, συμπλέκτης S&A
Πλαίσιο Υβριδικό - συνδυασμός ατσάλινου σωληνωτού άνω τμήμτος με αλουμένια τμήματα στην έδραση του ψαλιδιούσε σχήμα διαμαντιού. Αλουμινένιο ψαλίδι 
Μπροστινή ανάρτηση Τετράπλευρο αρθρωτό σύστημα που επιτρέπει την κλίση των τροχών. Τέσσερα αντρεστραμμένα τηλεσκοπικά καλάμια με διαδρομή 110mm. Ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς. Μετατρόχιο 410mm
Πίσω ανάρτηση Μονό αμορτισέρ με μοχλικό, με διαδρομή 125mm και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης
Μπροστινό φρένο 2 Δίσκοι,  διαμέτρου 298mm. Δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής στήριξης, ΑΒS
Πίσω φρένο Δίσκος 245mm, δαγκάνα μονού εμβόλου, ABS
Μπροστινό ελαστικό 2 X 120/70-15 
Πίσω ελαστικό 190/55-17 Bridgestone Battlax S20
Μήκος (mm) 2,150
Πλάτος (mm) 885
Υψος (mm) 1,250
Υψος σέλας (mm) 820
Μεταξόνιο (mm) 1,510
Ιχνος (mm) -
Γωνία Caster -
Βάρος (kg) 263 πλήρες υγρών (χωρίς τον τουριστικό εξοπλισμό)
Ρεζερβουάρ (lt) 18

 

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world