Street
Εμφανίσεις: 527
 

KTM-790-Duke-S-statics-1

 

Το KTM 790 Duke S είναι μια πιο σπορτίβικη έκδοση του 790 Duke που δημιουργήθηκε από την ΚΤΜ στην Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά του το καλύτερο στήσιμο χάρη στις ποιοτικές αναρτήσεις. Φοράει όμως και εξάτμιση Arrow και ενδιαφέροντα Power Parts κι όλα αυτά σε μια τιμή που αντιπροσωπεύει ένα κλάσμα μόνο του κόστους των αξεσουάρ!

Να μια ωραία πρωτοβουλία! Το KTM 790 Duke το έχουμε ήδη γνωρίσει ως την δυναμική μοτοσυκλέτα δρόμου μεσαίου κυβισμού με δυνατότητες καθημερινής χρήσης ή λύσσας στις στροφές. Τώρα όμως η KTM απογειώνει την οδηγική εμπειρία δημιουργώντας μια σπέσιαλ έκδοσης με την ονομασία KTM 790 Duke S και μερικά πράγματα από τον κατάλογο των Power Parts (την επίσημη σειρά αξεσουάρ του εργοστασίου). Η σημαντικότερη προσθήκη κατά τη γνώμη μου όμως είναι οι αναρτήσεις! Στη στοκ έκδοση το μοντέλο φοράει καλές αναρτήσεις μεν, αλλά μη ρυθμιζόμενες. Η έκδοση KTM 790 Duke S όμως φοράει ρυθμιζόμενο Öhlins πίσω (προφόρτιση και απόσβεση επαναφοράς) αλλά και νέα cartridge στο πιρούνι της WP που προέρχονται από τον ιταλικό οίκιο Andreani και που μετατρέπουν το πιρούνι σε ρυθμιζόμενο (απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς). Σημαντικό κομμάτι είναι και το τελικό εξάτμισης της Arrow, ενώ κατά τα άλλα η ζελατίνα, το κάλυμμα της πίσω σέλας και η καρίνα βοηθούν στην αισθητική βελτίωση. Η ζελατίνα παρά το μικρό της μέγεθος πρέπει να βοηθά και αεροδυναμικά. Το κόστος της σπέσιαλ έκδοσης KTM 790 Duke S διαμορφώνεται στα € 13.290 είναι δηλαδή €1600 ακριβότερο από την βασική έκδοση, όμως η διαφορά είναι ένα κλάσμα μόνο του κόστους των έξτρα πραγμάτων που διαθέτει (μόνο το αμορτισέρ κοστίζει περίπου τόσα – λίγο λιγότερα) ενώ η διαφορά στο πάτημα της μοτοσυκλέτας και στην επιθετικότητα του χαρακτήρα είναι πολύ πιο ουσιαστική και με περισσότερη αξία.

KTM-790-Duke-S-fork-adjusters-andreani

Κάτω από την όμορφη TFT οθόνη διακρίνουμε τους ρυθμιστές των cartridge της Andreani. To αμορτισέρ προέρχεται από την Öhlins, πράγμα που από μόνο του κάνει την καρδιά να χτυπάει πιο γρήγορα...

Διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση της KTM σχετικά με το KTM 790 Duke S που ακολουθεί:

«H KTM SEE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ KTM 790 DUKE S

H ελληνική αντιπροσωπεία της KTM δημιούργησε μια νέα έκδοση του 790 DUKE που απογειώνει τις δυνατότητες του μεσαίου roadster

To εξαιρετικό KTM 790 DUKE γίνεται ακόμη καλύτερο με επεμβάσεις στα σημεία. Η έκδοση S, επινόησης και δημιουργίας της KTM SOUTH EAST EUROPE, χαρίζει τη δυνατότητα στους Έλληνες μοτοσυκλετιστές να αποκτήσουν το KTM 790 DUKE S, που δημιουργήθηκε μέσα από την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της.

Το KTM 790 DUKE S ενισχύει ακόμα περισσότερο τον sport χαρακτήρα του και απευθύνεται σε όσους ψάχνουν την απόλυτη αίσθηση οδηγικής συμπεριφοράς και απόδοσης σε ένα μεσαίου κυβισμού roadster.

Η επιλογή του τελικού εξάτμισης της Arrow σε μαύρο αλουμίνιο με carbon τελειώματα βελτιώνει την απόδοση του δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα  και κάνει το KTM 790 DUKE S ακόμη πιο ελαφρύ. Παράλληλα απογειώνει την επιθετική σχεδίαση του “νυστεριού” ενώ ο μπάσος ήχος αποτελεί την ιδανική μελωδία στην sport οδήγηση.

Η διάφανη αεροδυναμική ζελατίνα βελτιώνει την προστασία του αναβάτη ενώ η προσθήκη της καρίνας και του καλύμματος της σέλας συνεπιβάτη, που προέρχονται επίσης από τα KTM POWER PARTS, τονίζουν τα σπορ χαρακτηριστικά του KTM 790 DUKES και προσθέτουν έξτρα πόντους στην εμφάνιση.

Η ουσία όμως της προσθήκης του S σε αυτή την έκδοση του KTM 790 DUKE είναι οι σημαντικές επεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα των αναρτήσεων, με στόχο την απόλυτη οδική συμπεριφορά σε δρόμο και πίστα. Το εσωτερικό του πιρουνιού της WP έχει αλλαχθεί με ένα κιτ φυσιγγίων (cartridge) της κορυφαίας Andreani, μετατρέποντάς το σε ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης ως προς την απόσβεση συμπίεσης και την απόσβεση επαναφοράς. Ταυτόχρονα, το εργοστασιακό αμορτισέρ αντικαταστάθηκε από ένα ρυθμιζόμενο ως προς την απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση της Ohlins. Οι αναρτήσεις έρχονται ρυθμισμένες μετά από δοκιμές και αποτελούν τη χρυσή τομή για χρήση τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

KTM-790-Duke-S-statics-2

To ΚΤΜ 790 DUKE S θα είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα € 13.290

Μπορείτε να το αποκτήσετε και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις διαθεσιμότητες απευθυνόμενοι στους επίσημους συνεργάτες της KTM σε όλη την Ελλάδα.

Αναζητήστε το δίκτυο συνεργατών στο www.ktm.com

Περισσότερες πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. »'; document.write(''); document.write(addy_text57069); document.write('<\/a>'); //-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2019

Copyright© MrBike - 2019

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world