Vespa Primavera και Vespa Sprint αποκτούν τον κινητήρα i-Get

Vespa Primavera (εικόνα) και Sprint αποκτούν τον κινητήρα i-Get και διαθέτουν ABS και θύρα USB στον βασικό τους εξοπλισμό.

Ο νέος κινητήρας της Piaggio iGet περνάει τώρα και στα μοντέλα της Vespa και συγκεκριμένα στα Vespa Primavera και Vespa Sprint. Με το νέο κινητήρα τα μοντέλα της Vespa δεν καλύπτουν απλά την προδιαγραφή Euro 4, αλλά αποκτούν έναν αποδοτικότερο και οικονομικότερο κινητήρα με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Επίσης αποκοτούν ABS στο βασικό εξοπλισμό, τόσο στην έκδοση των 125cc όσο και στην έκδοση των 150cc. Με τον τρόπο αυτό η Vespa (και το Piaggio Group) διευρύνει σταδιακά τη γκάμα των μοντέλων του που πρέπει να είναι εκσυγχρονισμένα ως προς τις προδιαγραφές με την άφιξη του 2017 και την έναρξη ισχύος τους. Σημαντική την σήμερον ημέρα θεωρείται η ύπαρξη θύρας USB για το φόρτιση των σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών εν κινήσει. Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ανακοίνωση της Piaggio:

«ΝΕΕΣ VESPA PRIMAVERA ΚΑΙ VESPA SPRINT

Οι ολοκαίνουργιες εκδόσεις Vespa διαθέτουν τώρα τον νέο και υπερσύγχρονο κινητήρα Piaggio i-Get: βελτιστοποιημένες επιδόσεις, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, ελάχιστος θόρυβος και μέγιστη απόδοση. Οι Vespa Primavera και Vespa Sprint διαθέτουν επίσης πιο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού και στάνταρντ ABS.

Για άλλη μια φορά, η Vespa επιβεβαιώνει την τεχνολογική της υπεροχή, που πάντα την έκανε να ξεχωρίζει και της χάρισε μια θέση στην ιστορία ως ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή οχήματα του κόσμου. Παρουσιάζονται τώρα οι νέες εκδόσεις των Vespa Primavera και Vespa Sprint, των δύο «μικρόσωμων» Vespa, απόγονων του θρυλικού «Vespino» που γοήτευσε και μετέφερε ολόκληρες γενιές νέων σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του ’60. Ξεχωρίζουν χάρη στο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μια πολύ βολική υποδοχή USB στο ντουλάπι του πίσω μέρους της ποδιάς και το σύστημα πέδησης ABS στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων 125 και 150 cc. Η πιο σημαντική καινοτομία είναι ο κινητήρας Piaggio i-Get Euro4, ικανός να διασφαλίσει εξαιρετικές επιδόσεις, περιορισμένη κατανάλωση και υψηλότατη συνολική απόδοση.

Νέος κινητήρας i-Get: μέγιστη ποιότητα και αξιοπιστία

Οι νέοι κινητήρες είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη νέων και πιο εξελιγμένων επιπέδων ποιότητας και αξιοπιστίας. Κάθε πτυχή της διαδικασίας σχεδιασμού είχε ως στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας κάθε επιμέρους εξαρτήματος, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα ως συνόλου και, ταυτόχρονα, την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης και των εκπομπών (ρύπων και θορύβου). Πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν ήδη διανυθεί κατά τη φάση των δοκιμών, καταδεικνύοντας την έμφαση που δίνεται στην ποιότητα και την αξιοπιστία σε ό,τι αφορά την εξελικτική διαδικασία των νέων κινητήρων iGet οι οποίοι, χάρη στη σπονδυλωτή δομή του σχεδιασμού τους, μπορούν να διατεθούν σε υγρόψυκτη ή αερόψυκτη έκδοση με σύστημα χρονισμού 3 ή 4 βαλβίδων.

Οι νέοι, υπερσύγχρονοι κινητήρες i-Get που διαθέτουν οι Vespa Primavera και Vespa Sprint είναι μονοκύλινδροι, τετράχρονοι, αερόψυκτοι κινητήρες 125 και 150 cc, με ηλεκτρονικό ψεκασμό και σύστημα χρονισμού 3 βαλβίδων. Κάθε λεπτομέρεια, από την εξάτμιση έως τον εσωτερικό σχεδιασμό του καλύμματος της τελικής μετάδοσης, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει ομαλή, αθόρυβη και άνετη οδήγηση. Το σύστημα ψεκασμού έχει βελτιστοποιηθεί και βελτιωθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Η Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου διαθέτει πλέον αισθητήρα βαρομετρικής πίεσης που εγγυάται βέλτιστη καύση, κάθε φορά, σε κάθε υψόμετρο και σε οποιεσδήποτε συνθήκες χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι η παρεχόμενη ισχύς και ροπή φτάνει σε νέα, υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας και σταθερότητας, ακόμα και μέσα στην πόλη με τη συνεχή οδήγηση «σταμάτα-ξεκίνα».

Πρόκειται για κινητήρες που σέβονται απόλυτα το περιβάλλον, καθώς διαθέτουν έγκριση σύμφωνα με την Οδηγία Euro4, με δυνατότητες επιδόσεων που είναι, όπως πάντα, κορυφαίες στην κατηγορία τους: για τον i-Get 125 cc, οι μέγιστες τιμές ισχύος και ροπής είναι αντίστοιχα 7,9 kW στις 7.700 σ.α.λ. και 10,4 Nm στις 6.000 σ.α.λ., ενώ ο κινητήρας 150 cc αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 9,5 kW στις 7.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 12,8 Nm στις 6.500 σ.α.λ. Αυτές οι τιμές, σε συνδυασμό με το παροιμιώδες μικρό βάρος που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα Vespa, κάνουν τη «μικρόσωμη» Vespa ιδιαίτερα γρήγορη, τόσο στην κίνηση της πόλης όσο και στον ανοικτό δρόμο. Σε αυτό το αποτέλεσμα συμβάλλει και το άριστα μελετημένο κιβώτιο ταχυτήτων, που διαθέτει αυτόματο ξηρό φυγοκεντρικό συμπλέκτη από νέα και πιο ανθεκτικά υλικά τριβής. Οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις συνοδεύονται από τιμές κατανάλωσης καυσίμου που έχουν μειωθεί στο ελάχιστο: η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική του κινητήρα και οι λύσεις που έχουν υιοθετηθεί για τα διάφορα εξαρτήματα επιτυγχάνουν κατανάλωση 45,5 km/l για την έκδοση 125 cc και 41 km/l για την έκδοση 150cc, όπως μετρήθηκαν για τον κύκλο WMTC. Χάρη στο μεγάλο ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, οι Vespa Primavera και Vespa Sprint διαθέτουν πλέον μια ιδιαίτερα σεβαστή ακτίνα ταξιδιού: με γεμάτο ρεζερβουάρ, η έκδοση 125 cc μπορεί να καλύψει 364 km και η έκδοση 150 cc 328 km. Οι κινητήρες i-Get των Vespa Primavera και Vespa Sprint είναι μονοκύλινδροι, με εντελώς νέο σχεδιασμό στα μηχανικά εξαρτήματα και τα ηλεκτρονικά τους μέρη. Αξίζει να αναφερθούν με περισσότερες λεπτομέρειες:

–                     ο στροφαλοφόρος άξονας, με 24% επιπλέον αδράνεια σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα, για δραστική μείωση των κραδασμών και ομαλότερη οδήγηση,

–                     η νέα μίζα, σαφώς πιο αθόρυβη,

–                     το νέο κάλυμμα της τελικής μετάδοσης, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του θορύβου και αύξηση της ακαμψίας,

–                     ο αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης, για συνεχή βελτιστοποίηση της ανάφλεξης.

Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εντελώς νέο. Η νέα μονάδα μειώνει τους θορύβους του κινητήρα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα έναν πιο ευχάριστο και μεστό ήχο».

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2016

Vespa (επίσημο site)