Scooter – Παπιά - 125
Εμφανίσεις: 366
 

kymco-ionex-bettery-charger-point

Το σύστημα Kymco ionex έχει ως κύριο χαρακτηριστικότ του την ευελιξία στη διαχείριση των μπαταριών, έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι αδυναμίες της αυτονομίας και του (ακόμα) αρκετά μεγάλου χρόνου φόρτισης των μπαταριών.  

Το μεγάλο πρόβλημα των ηλεκτρικών δίκυκλων σήμερα είναι η μικρή τους αυτονομία και ο μεγάλος χρόνος φόρτισης. Η τεχνολογία προοδεύει και τα δύο αυτά μεγέθη βελτιώνονται όλο και περισσότερο με την αυτονομία να μεγαλώνει και το χρόνο φόρτισης να μειώνεται. Φαίνεται όμως ότι η μπαταρία εκείνη που θα προσφέρει 300km αυτονομία και χρόνο φόρτισης 2 λεπτά (όσο χρόνο θέλει η μάνικα του βενζινάδικου για να σε γεμίσει) είναι ακόμη μακριά. Γι’ αυτό η Kymco προσφέρει ένα πιο ευέλικτο μοντέλο διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα scooter. Το σύστημα Kymco ionex που παρουσιάστηκε πρόσφατα προβλέπει μικρές μπαταρίες βάρους 5kg με εύχρηστες χειρολαβές στο μέγεθος μικρής τσάντας που μπορούν να βγουν για να φορτιστούν και στη θέση τους να τοποθετηθούν άλλες ήδη φορτισμένες. Η Kymco μας υπόσχεται αυτονομία 200km και χρόνο φόρτισης έως μία ώρα. Το σύστημα λύνει πολλά προβλήματα. Εφόσον η μπαταρία βγαίνει και μεταφέρεται εύκολα (και με ασφάλεια) μπορείς π.χ. να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο (ή στο ξενοδοχείο που θα μείνεις το βράδυ αν υποθέσουμε ότι ταξιδεύεις) ή στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που είναι το σπίτι σου και την φορτίσεις (αλλιώς πρέπει να ρίξεις μπαλαντέζα από το μπαλκόνι). Το σύστημα Kymco ionex δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να μεταφέρεις έως και τρεις μπαταρίες, ενώ και το ίδιο το scooter θα έχει άλλη μια (τέταρτη) μπαταρία μονίμως τοποθετημένη πάνω του ως ρεζέρβα. Ένα σύστημα όπως το Kymco ionex φαίνεται πολύ βολικό για την καθημερινή χρήση (ελάχιστοι κάνουμε πάνω από 100km την ημέρα για αποστάσεις γραφείο-σπίτι, ψώνια ή άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις με μηχανάκι). Προσφέρει όμως πλεονεκτήματα και για επαγγελματική χρήση, εκεί όπου τα παπιά (που χρησιμοποιούνται σήμερα ως κούριερ και ντελίβερι) καλούνται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις ημερησίως. Οι έξτρα μπαταρίες που μπορεί να μεταφέρει το scooter ή αυτές που μπορεί να έχει η εταιρία (κούριερ π.χ.) στην έδρα της, λύνουν το πρόβλημα της αυτονομίας.

kymco-ionex-bettery-charger-point-home-charging

Η μπαταρία του συστήματος Kymco ionex είναι ελαφριά, φορητή και μπορεί να φορτιστεί εύκολα  στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σε λιγότερο από μία ώρα.

H Kymco κάνει λόγο και για δίκτυο φόρτισης της μπαταρίας σε διάφορα σημεία της πόλης, επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι αυτό αφορά άλλες χώρες. Στη δική μας περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουμε δικές μας πρίζες (σε σταθερά σημεία εκκίνησης και προορισμού) ώστε να έχουμε εξασφαλισμένη επαναφόρτιση. Το σύστημα Kymco Ionex δείχνει το δρόμο για το μέλλον και το εργοστάσιο μας υπόσχεται δέκα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια που θα το διαθέτουν. Ελπίζουμε στην Ελλάδα να μπορούν να πάρουν έγκριση τύπου και να μην κολλήσουν στην γραφειοκρατία… Δεν έχει γίνει επίσης ακόμη λόγος για τη δαπάνη και το κόστος του συστήματος και των προϊόντων που το συναπαρτίζουν. Διαβάστε την πλήρη πρόταση της Kymco σχετικά με το σύστημα Kymco Ionex στο επίσημο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

«Κymcoionex: Ένα ηλεκτρικό σύστημα που δίνει τη λύση

Η Kymco παρουσιάζει το σύστημα ionex, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής ηλεκτρικής μετακίνησης με καινοτόμα οχήματα και ανοικτές ενεργειακές πλατφόρμες. Το ionex είναι μια λύση που αλλάζει το κατεστημένο, εξαλείφοντας όλα τα εμπόδια για τον “πράσινο” δρόμο:

  1.      Με την αρχιτεκτονική ionex, το ηλεκτρικό scooter για πρώτη φορά ξεπερνά τους συμβιβασμούς που χαρακτηρίζουν ένα αντίστοιχο όχημα.

2. Με την ενεργειακή φιλοσοφία του συστήματος ionex, η φόρτιση δεν απαιτεί πλέον αναμονή.

3. Με το σύστημα ionex καλύπτονται όλα τα σενάρια φόρτισης σε ιδιωτικό ή/και δημόσιο περιβάλλον, προσφέροντας μέγιστη εμβέλεια 200 χλμ.

4. Με τη δημόσια υποδομή φόρτισης μπαταριών του συστήματος ionex, οι συμμετέχουσες χώρες έχουν ένα οικονομικά εφικτό σχέδιο για την εφαρμογή πράσινης επανάστασης σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Στα χέρια τους είναι τώρα ένα πλήρες οικολογικό σχέδιο που αλλάζει το κατεστημένο.

"Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της προσωπικής μας μετακίνησης", δήλωσε ο Allen Ko, Πρόεδρος της Kymco. "Με το Ionex, θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο πιο πράσινο, τις πόλεις πιο καθαρές και την ηλεκτρική μετακίνηση μια ρεαλιστική πραγματικότητα για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η Kymco έχει δεσμευτεί στη δημιουργία της σημαντικότερης μεταμόρφωσης στην πρόσφατη ιστορία”.

Μέχρι σήμερα, η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος σήμαινε αποδοχή τεράστιων συμβιβασμών. Η εύρεση ενός χώρου φόρτισης ήταν δύσκολη. Η μπαταρία απαιτούσε μεγάλο χώρο αποθήκευσης, η αφαίρεσή της ήταν επίσης κουραστική και το μεγάλο βάρος της πολύ περιοριστικό στη μεταφορά. Η Kymco πρωτοπορεί τεχνολογικά και δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης των μπαταριών με πολύ εύκολο τρόπο. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού ανοίγει το δάπεδο και ένας αθόρυβος μηχανισμός φέρνει τις μπαταρίες στην επιφάνεια και σε ιδανική θέση για τη συρταρωτή ανύψωσή τους. Οι χειρολαβές στο πάνω σημείο κάνουν την προσθαφαίρεση εύκολη και γρήγορη. Οι μπαταρίες του συστήματος ionex είναι compact διαστάσεων και ιδιαίτερα κομψές σε σχεδίαση. Ζυγίζουν λιγότερο από 5 κιλά και μεταφέρονται εύκολα από οποιονδήποτε. Η τοποθέτησή τους κάτω από το δάπεδο, πέραν της ευχρηστίας, βοηθά και στην επίτευξη χαμηλότερου κέντρου βάρους του οχήματος. Ταυτόχρονα, αυτή η αρχιτεκτονική προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ωστόσο και αν ο αναβάτης απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία του οχήματος, αυτός ο ίδιος χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις εξτρά μπαταρίες.  

kymco-ionex-bettery-charger-point-4

Φανταστείτε μια εταιρία με στόλο από δίκυκλα. Αν έχει ένα τέτοιο σημείο φόρτισης, τότε μπορεί να κινήσει το στόλο της απαλλαγμένη από  το κόστος της βενζίνης για πάντα.

Τέλος στην αναμονή για φόρτιση

Η πεποίθηση που επικρατούσε μέχρι σήμερα είναι πως αφού συνδέσετε το όχημα για να το φορτίσετε μέσω πρίζας, θα πρέπει να περιμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, αν βγάλετε τη μπαταρία για να τη φορτίσετε σε άλλο χώρο, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. Η Kymco αναθεωρεί αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση και δημιουργεί μια επαναστατική εφαρμογή μέσω του συστήματος ionex. Αυτό σημαίνει πως τώρα πια, μπορείτε να οδηγήσετε το όχημα ακόμα και όταν αφαιρεθούν οι μπαταρίες. Γιατί απλά κάθε scooter Κymco ionex διαθέτει και μια μόνιμη εσωτερική μπαταρία. Όταν οι αναβάτες φορτίζουν τις αφαιρούμενες εκτός του οχήματος, το scooter τη χρησιμοποιεί σαν μοναδική πηγή ενέργειας προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν απαιτεί μέριμνα από τον αναβάτη, καθώς διατηρείται συνεχώς πλήρως φορτισμένη από τις προσθαφαιρούμενες. Το σύστημα ionex κάνει όλες τις μπαταρίες να συνεργάζονται άψογα και με τον τρόπο αυτό οι αναβάτες οδηγούν χωρίς να ανησυχούν για κάτι.

Απρόσκοπτη οδήγηση, μεγάλη αυτονομία

Το άγχος της εμβέλειας και ο περιορισμένος αριθμός σταθμών φόρτισης είναι οι βασικοί δισταγμοί όλων όσων σκέπτονται να προβούν σε αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Το σύστημα ionex δίνει τη λύση σε κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν ανέφικτο. Με τα δημόσια σημεία φόρτισης και τις πολλαπλές επιλογές που δίνει στον αναβάτη, η ηλεκτρική μετακίνηση πλέον δεν έχει όριο. Η φόρτιση μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους και με τις μπαταρίες μέσα ή έξω από το όχημα.  

Δίκτυο σημείων φόρτισης

Περιστασιακά οι αναβάτες θέλουν να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σύστημα ionex προσφέρει ένα εκτεταμένο δίκτυο, όπου οι αναβάτες μπορούν να τις παραδώσουν για να φορτιστούν και με τη χρονική περίοδο που απαιτείται να μη ξεπερνά τη μία ώρα. Μπορούν επίσης να τις ανταλλάξουν με πλήρως φορτισμένες και να μη χάσουν καθόλου χρόνο.

Δυνατότητα ενοικίασης μπαταριών

Στην περίπτωση που ο αναβάτης θέλει να καλύψει μεγάλη απόσταση, το δίκτυο ionex του προσφέρει τη δυνατότητα να ενοικιάσει μπαταρίες. Κάθε scooter που υποστηρίζει το σύστημα ionex μπορεί να δεχθεί κάτω από τη σέλα του έως και τρεις εξτρά μπαταρίες, που συνδυαστικά με τις υπάρχουσες προσφέρουν αυτνομία έως και 200 χιλιόμετρα.

Μια διαφορετική προσέγγιση

Για το πέρασμα στο επόμενο επίπεδο, η Kymco ενστερνίζεται το πνεύμα της κοινής χρήσης. Όλοι καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτό το ανοικτό ενεργειακό δίκτυο. Εκτός από τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας τους, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο κοινό.

Το μέλλον μόλις ξεκίνησε

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Kymco θα παρουσιάσει δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ενστερνίζονται τη φιλοσoφία ionex. Παράλληλα θα οργανώσει τη δημιουργία σημείων εξυπηρέτησης σε είκοσι χώρες και θα διοχετεύσει στην αγορά περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά μοντέλα. Tο σύστημα ionex αποτελεί την πλέον σημαντική κοινωνική προσφορά της Kymco από τη στιγμή της ίδρυσής της».

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2018

Copyright© MrBike 2018

KYMCO

 

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world