Tsarnas-91-Argos-1

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Αρης Τσαρνάς στον 2ο για το 2018 αγώνα ΜΧ του Αργους και παίρνοντας μια 4η και μια 2η θέση κατετάγη 2ος. 

Ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross έγινε στο Αργος (11 Μαρτίου 2018). Στην κατηγορία MX1 που κυρίαρχος ήταν και πάλι ο Παναγιώτης Κουζής (Honda), ο Αρης Τσαρνάς με το Husqvarna FC 450 κατάφερε να πάρει μια 4η και μια 2η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα κι έτσι ήταν δεύτερος στην τελική κατάταξη. Στο βάθρο και στα δύο σκέλη ανέβηκε ο Αλέξης Γεωργαντάς στην ΜΧ2 ενώ καλούς τερματισμούς έκανε και Φραγκίσκος Ζούνης. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

«Ο ΑΡΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ ΚΑΙ Η FC 450 ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Ο ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΤΗΣ HUSQVARNA MOTUL MICHELIN TEAM ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΧ1

Με την ανανεωμένη για φέτος HUSQVARNAMOTULMICHELINMXTeam να συνεχίζει τη σταθερά ανοδική της πορεία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018, ο δεύτερος αγώνας της σεζόν στο Άργος είδε τον επίσημο εκπρόσωπο της ομάδας στην ΜΧ1 Άρη Τσαρνά να τερματίζει στην εξαιρετική δεύτερη θέση της κορυφαίας κατηγορίας του πρωταθλήματος.

Μετά το ξεκίνημά του στις Σέρρες, το φετινό πρωτάθλημα μεταφέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην εντυπωσιακή πίστα του Άργους για τον δεύτερο φετινό του γύρο. Στον δεύτερο μόλις αγώνα του επάνω στη νέα του Husqvarna FC 450, ο Άρης Τσαρνάς κατάφερε να φτάσει ένα μόλις βήμα από την πρώτη του φετινή νίκη στη ‘μεγάλη’ κατηγορία.

Μετά από μία καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, ο αναβάτης από την Κω  έκανε μερικά λάθη τα οποία και τον ανάγκασαν να αρκεστεί στην τέταρτη θέση στο πέσιμο της καρό σημαίας. Ανανεωμένος στο Β’ Σκέλος του αγώνα, ο Άρης έφυγε δυνατά από την εκκίνηση και κάνοντας έναν μεθοδικό αγώνα έφτασε να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Georgantas-27-Argos-1

"3ος στην τελική κατάταξη της ΜΧ2 o Αλέξης Γεωργαντάς"

Στην κατηγορία ΜΧ2, πρωταγωνιστής της HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX Team ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Αλέξης Γεωργαντάς. Με μία δεύτερη θέση στο Α’ Σκέλος και μία τέταρτη θέση στο Β’ Σκέλος ο αναβάτης από την Κατερίνη έφερε την Husqvarna FC 250 για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο της κατηγορίας. Τρίτος στην τελική κατάταξη της κατηγορίας, ο Αλέξης συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς που τον διατηρούν σε απόσταση βολής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Για το νεότερο μέλος της HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX Team Φραγκίσκο Ζούνη, ο αγώνας του Άργους έφερε στον αναβάτη από τη Ρόδο τον πρώτο του φετινό τερματισμό εντός τριάδας σε σκέλος. Τέταρτος στον πρώτο αγώνα και τρίτος στον δεύτερο, ο Φραγκίσκος έφτασε να τερματίζει στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης στην ΜΧ2.

Η HUSQVARNAMOTULMICHELINMXTeam ανανεώνει το αγωνιστικό της ραντεβού για τις 31 Μαρτίου και 1Απριλίου, με τον τρίτο κατά σειρά φετινό αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross να πραγματοποιείται στα Γιαννιτσά.

Άρης Τσαρνάς: “Είχα ένα καλό συνολικά αγώνα και η δεύτερη θέση στο βάθρο δείχνει ότι προχωράμε. Στο πρώτο σκέλος έφυγα τρίτος στην εκκίνηση αλλά λίγο μετά βγήκα εκτός πίστας με αποτέλεσμα να χάσω μερικές θέσεις. Προσπάθησα αρκετά και ανέβηκα ξανά στην τρίτη θέση, αλλά μετά από μια μικρή πτώση έπρεπε να παλέψω αρκετά ώστε να τερματίσω τέταρτος. Η εκκίνησή μου στο δεύτερο σκέλος ήταν πολύ καλή και στόχος μου ήταν να κρατήσω δυνάμεις για το τέλος του αγώνα. Μετά τη μέση ένας μικρός τραυματισμός που είχα το Σάββατο στο αριστερό μου χέρι έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα, αλλά κατάφερα να τερματίσω δεύτερος κι έτσι να πάρω την δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Αλέξης Γεωργαντάς: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τα αποτελέσματα που πετύχαμε στο Άργος. Το κυριότερο είναι πως μέσω σκληρής δουλειάς, μπορούμε πλέον να κυνηγάμε την κορυφή. Αισθάνομαι πως είμαστε όλο και πιο κοντά στη νίκη, η οποία και ελπίζω να έρθει σύντομα. Στο Α’ Σκέλος πήρα την εκκίνηση και οδήγησα μπροστά για τους πρώτους δύο γύρους όταν και δέχθηκα προσπέραση. Κατόπιν κρατήθηκα στην δεύτερη θέση όπου και τερμάτισα. Στο δεύτερο σκέλος είχα μία καλή πάλι εκκίνηση, αλλά είχα πτώση μετά από σύγκρουση με συναθλητή μου. Συνεχίζοντας τον αγώνα από το τέλος, έκανα ό,τι μπορούσα και βρέθηκα να τερματίσω τέταρτος.”

Zounis-37-Argos-1

"Στην 4η θέση της MX2 το νεότερο μέλος της ομάδας Φραγκίσκος Ζούνης"

Φραγκίσκος Ζούνης: “Φεύγουμε ικανοποιημένοι από τον αγώνα του Άργους. Είχα μια μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και έχασα κάποιο χρόνο σε μερικές προσπεράσεις. Στο δεύτερο σκέλος η εκκίνησή μου ήταν καλύτερη και γρήγορα βρέθηκα στην τρίτη θέση. Είχαμε μία καλή μάχη με τον Αλέξη που πίεζε για την τρίτη θέση, αλλά κατάφερα τελικά να την διατηρήσω. Σε γενικές γραμμές, είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε ένα μικρό διάλειμμα τώρα στο πρωτάθλημα και στόχος είναι να δουλέψουμε σκληρά για τον επόμενο αγώνα στα Γιαννιτσά.”

Φωτογραφίες: CP Productions

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018, 2ος Γύρος

ΜΧ1 – Τελική Κατάταξη

1. Παναγιώτης Κουζής (Honda), 2. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna), 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha)

ΜΧ1 – Α΄ Σκέλος

1. Παναγιώτης Κουζής (Honda), 2. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha), 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha), 4. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna)

ΜΧ1 – Β΄ Σκέλος

1. Παναγιώτης Κουζής (Honda), 2. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna), 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha)

ΜΧ2 – Τελική Κατάταξη

1. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 50 βαθμοί, 2. Κώστας Μπετίνης (Yamaha) 42 βαθμοί, 3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 40 βαθμοί, 4. Φραγκίσκος Ζούνης (Husqvarna) 38 βαθμοί

ΜΧ2 – Α΄ Σκέλος

1. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ), 2. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna), 3. Κώστας Μπετίνης (Yamaha), 4. Φραγκίσκος Ζούνης (Husqvarna)

ΜΧ2 – Β΄ Σκέλος

1. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ), 2. Κώστας Μπετίνης (Yamaha), 3. Φραγκίσκος Ζούνης (Husqvarna), 4. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2018

Copyright© MrBike – 2018

Husqvarna

 

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world