Off-Road
Εμφανίσεις: 1479
 

FC 350 2015 1

Στη Σουηδία παρουσιάστηκαν τα off road μοντέλα της Husqvarna για το 2015. Η Husqvarna μετά την εξαγορά της από τον Stefan Pierer, ιδιοκτήτη της KTM, μετά την ενσωμάτωση με την Husaberg το 2013, και μετά την μεταφορά της παραγωγής στο Mattighofen, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά νέα μοντέλα, που εξακολουθούν πάντως να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου βασισμένα στα μοντέλα της ΚΤΜ, με τις διαφορές να εστιάζονται στην εμφάνιση και τα χρώματα. Είναι γεγονός πάντως ότι τα Husqvarna είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακές μοτοσικλέτες.

Husqvarna 4CS MC fork untenΜια από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν να δείξουν τα Husqvarna του 2015 είναι η τοποθέτηση του πιρουνιού WP 4CS στα motocross μοντέλα. Το πιρούνι αυτό έχει σχεδιαστεί μάλιστα ειδικά για χρήση motocross και είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται γι’ αυτή τη χρήση. Το νέο πιρούνι που έχει εξελιχτεί από την WP, είναι τεσσάρων διαμερισμάτων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης και μικρότερο βάρος από τα παλιότερα closed cartridge πιρούνια. Τα πιρούνια 4CS έχουν όλους τους ρυθμιστές στο πάνω μέρος των καλαμιών (ο άσπρος για την απόσβεση συμπίεσης και ο κόκκινος για την απόσβεση επαναφοράς) για ευκολία στις αλλαγές του σεταρίσματος. Ταυτόχρονα ο εμπρός άξονας έχει μικρύνει σε διάμετρο στα 22mm από 26mm, οπότε το βάρος έχει μειωθεί κατά 40gr. Κατά τα άλλα έχει αλλάξει η γεωμετρία του μοχλικού συστήματος, έχει τοποθετηθεί νέο αμορτισέρ με μεγαλύτερη διαδρομή, νέο καλάθι συμπλέκτη στα FC 250/350 και τοποθετήθηκαν νέα προστατευτικά στα καλάμια και νέες χούφτες.

Τα μοντέλα enduro είχαν κι από πέρυσι το πιρούνι WP 4CS, αποκτούν όμως νέα φανάρι και μάσκα που είναι λίγο διαφορετικά από των ΚΤΜ και παίρνουν το ίδιο φτερό με τα μοντέλα ΜΧ μαζί με τις πλάκες του πιρουνιού. Οι τετράχρονοι κινητήρες στα FE 250 και FE 350 έχουν νέο, ελαφρύτερο καλάθι συμπλέκτη και το FE 250 έχει μακρύτερη έκτη. Το TE 250 έχει νέα ρύθμιση στο καρμπιρατέρ που υπόσχεται ομαλότερη και καλύτερη απόδοση, ενώ το TE 250 έχει εκτός από νέα ρύθμιση στο καρμπιρατέρ και διαφορετική ρύθμιση στο power valve. Τα TE 250 και TE 300 έχουν κοντύτερο γρανάζωμα στη μίζα για να διευκολύνουν την εκκίνηση, και η μπαταρία τους είναι ελαφρύτερη 3Ah.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την επίσημη παρουσίαση των μοντέλων 2015 της Husqvarna που ακολουθεί:

«H Husqvarna Motorcycles παρουσιάζει τη γκάμα του 2015

Luleå – Σουηδία

Η Husqvarna Motorcycles περήφανη, παρουσιάζει την Offroad σειρά μοντέλων της για το 2015. Τα μοντέλα καλύπτουν όλο το φάσμα των MX και Enduro μοντέλων όπως επίσης και ένα minicross στα 85cc.

Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά τη δημιουργία της Husqvarna Motorcycles GmbH (Οκτώβριος 2013) και το λανσάρισμα της «νέας εποχής» μοντέλων Husqvarna, παρουσιάζουμε τα μοντέλα 2015.

2015-husqvarna-TE 300

Husqvarna TE 300 του 2015

Κρατώντας μια υπόσχεση

“Όταν ανακοινώθηκε η νέα εποχή Husqvarna υποσχεθήκαμε ότι θα δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τη μάρκα ενώ παράλληλα θα μείνουμε εστιασμένοι στην πλούσια φήμη και παράδοση της,” είχε πει ο OliverGöhring, ManagingDirector της HusqvarnaMotorcyclesGmbH.

“Τώρα, έναν χρόνο μετά – και με πολλά συναρπαστικά νέα για τα μοντέλα 2015 – κρατάμε την υπόσχεσή μας. Η Husqvarna Motorcycles θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Χτίζουμε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, εξασφαλίζοντας ένα καλό μερίδιο στην αγορά, τα επόμενα χρόνια.”

Τι είναι νέο για το 2015?

Γκάμα Motocross

Οι σημαντικές αλλαγές των MY15 αφορούν την εξέλιξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών για την τεχνολογικά προηγμένη γκάμα μοτοσυκλετών της Husqvarna. Διατηρώντας την πίστη των φίλων των δίχρονων μοντέλων με τα TC 125 και TC 250 και παράλληλα μα τα τετράχρονα FC 250, FC 350 και FC 450 και επιπλέον το TC 85 minicross, υπάρχει ένα μοντέλο για κάθε ηλικία και επίπεδο αναβάτη.

Σημαντικές αλλαγές για το 2015 αφορούν νέο πιρούνι WP 4CS με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης, ειδικά σχεδιασμένο για motocross. Νέο αμορτισέρ με 4mm μεγαλύτερη διαδρομή, βελτιωμένο μοχλικό και νέο άξονα μπροστινού τροχού διαμέτρου 22mm που εξασφαλίζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ανάρτησης και οδηγισιμότητας. Τα FC 250 και FC 350 επίσης έχουν βελτιωμένο καλάθι και ελατήρια συμπλέκτη, ενώ το TC 85 έχει ελαφρύτερο ψαλίδι.

Από την ελαφριά είσθηση και ευελιξία των δίχρονων έως την εκρηκτική δύναμη και πολυχρηστικότητα των τετράχονων, κάθε αναβάτης είναι σίγουρος ότι μέσα στη γκάμα 2015 της Husqvarna, θα βρει μια μοτοσικλέτα που θα του ταιριάζει

Γκάμα Enduro

Για μια ακόμη φορά η γκάμα της Husqvarna διαθέτει δίχρονες και τετράχρονες μοτοσυκλέτες σε κάθε κατηγορία. Από το ελαφρύ και super ευέλικτο ΤΕ 125 έως το εκπληκτικά πανίσχυρο FE 501 υπάρχουν επτά μοντέλα που θα καλύψουν από τον απαιτητικό οδηγό αγώνων μέχρι εκείνον που θέλει να ανέβει στα μονοπάτια το Σαββατοκύριακο.

Στη γκάμα των MY15 Enduro υπάρχει νέο φανάρι, νέο φτερό με υποδοχές για τις πλάκες ώστε η τοποθέτηση να είναι ευκολότερη. Όλα τα μοντέλα έχουν πιρούνι WP 4CS. Η γκάμα των δίχρονων έχει καλύτερη κατανομή της δύναμης ενώ τα TE 250 και ΤΕ 300 έχουν ελαφρύτερη και καλύτερης απόδοσης μπαταρία 3Ah. Τα FE 250 και FE 350 έχουν νέο καλάθι και ελατήρια συμπλέκτη, ενώ το FE 250 έχει μακρύτερη 6η σχέση για καλύτερη απόδοση στην κάλυψη αποστάσεων.

Rahmen MC

 

Παραδοσιακές Αρχές, Κορυφαία Ποιότητα

“Όπως οι πρωτοπόροι του motocross και με εμπειρία άνω των 110 ετών, η Husqvarna Motorcycles είναι περήφανη να προσφέρει κορυφαία προϊόντα στην offroad αγορά,” λέει ο ManagingDirectorReinholdZens.

“Μέσα από την προσπάθεια της HusqvarnaFactory Racing Team στο motocross, enduro και από το 2015 και στο supercross, είμαστε σε θέση να εξελίσουμε συνεχώςτα προϊόντα μας στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι ο πελάτης μας θα απολαμβάνει τις πιο αξιόπιστες και ποιοτικές μοτοσυκλέτες. Με χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα στο πλαίσιο, υποπλαίσιο από πολυαμίδιο κινητήρες με απόδοση κορυφής σε όλους τους κυβισμούς, το state-of-the-art πιρούνι WP 4CS και μοχλισμό στο πίσω μέρος σε όλη τη γκάμα των enduro μοτνέλων, η Husqvarna θα παραμείνειστην κορυφή της κατηγορίας της με τη γκάμα των MY15.”

Περίληψη των αλλαγών και των βελτιώσεων για τα MY15

Motocross

 •           Νέο πιρούνι WP 4CS που σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση Motocross με βελτιωμένη απόσβεση
 •           Νέος άξονας μπροστινού τροχού 22mm μειώνει την μη αναρτώμενη μάζα και βελτιώνει την αίσθηση
 •           Νέα γεωμετρία μοχλικού, με βελτιωμένη σχέση ανασήκωσης και χαμηλότερο βάρος
 •           Νέο αμορτισέρ με μεγαλύτερη διαδρομή κατά 4mm και νέο setting
 •           Νέο καλάθι συμπλέκτη και ελατήρια στα FC 250 και FC 350, με χαμηλότερο βάρος και βελτιωμένη αξιοπιστία
 •           Νέο ελαφρύτερο ψαλίδι στο TC 85
 •           Νέα προστατευτικά καλαμιών για ευκολότερη αφαίρεση και συντήρηση
 •           Νέες προστατευτικές χούφτες με καλύτερη αντοχή στις πτώσεις
 •           Νέα γραφικά, διαφορετικά στα motocross και στα enduro
 •           Νέο τιμόνι Neken και bar pad
 •           Νέο φανάρι και μάσκα με χαρακτηριστική εικόνα Husqvarna
 •           Ίδιο φτερό με τα Motocross για ευκολότερη τοποθέτηση
 •           Νέες πλάκες τιμονιού CNC για να ταιριάζει το νέο φτερό
 •           Όλα τα μοντέλα έχουν το εξαιρετικό closed cartridge πιρούνι WP 4CS
 •           Νέο καλάθι συμπλέκτη και ελατήρια στα FE 250 & FE 350 για χαμηλότερο βάρος και καλύτερη αξιοπιστία
 •           Το FE 250 έχει μακρύτερη 6η σχέση για καλύτερη απόδοση στην κάλυψη αποστάσεων
 •           Νέα ρύθμιση καρμπυρατέρ στο TE 125 για καλύτερη, ομαλότερη απόδοση
 •           Νέο power valve και ρύθμιση καρμπυρατέρ στο TE 250 για καλύτερη, ομαλότερη απόδοση
 •           Νέο πιο κοντό γρανάζωμα στη μίζα των TE 250 & TE 300 για καλύτερη εκκίνηση
 •           Τα TE 250 & TE 300 έχουν νέα ελαφρύτερη μπαταρία 3Ah

Enduro

Η νέα γκάμα των Husqvarna MY15 είναι διαθέσιμη σε όλους τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Husqvarna Motorcycles GmbH από τον Ιούλιο 2014.

Υψηλής ανάλυσης εικόνες θα βρείτε στο site:

http://images.husqvarna-motorcycles.com

Video Enduro Model Range 2015:

http://youtu.be/8l_-tqDCy44 

Video Motocross Model Range 2015:

http://youtu.be/QtCNHRtycmg».

husqvarna-2015-range

Copyright© ΔημήτρηςΜπαζίνας – 2014

Copyright© MrBike - 2014

Husqvarna Ελλάδα

Husqvarna International

 

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world