Αύξηση πωλήσεων της Husqvarna για 3η συνεχόμενη χρονιά

Ολα τα ρεκόρ της έσπασε η Husqvarna μέσα στο 2016 και ακόμη δεν έχει αρχίσει να πουλάει τα όμορφα street μοντέλα της.

Φαίνεται ότι η απόκτηση της Husqvarna από την ΚΤΜ ήταν ό,τι καλύτερο της συνέβη καθώς μέσα στο 2016 κατάφερε να διπλασιάσει την παραγωγή και τον τζίρο της, φτάνοντας τις 30.700 μονάδες μέσα στη χρονιά. Η αύξηση των πωλήσεων και του τζίρου έφτασε το εντυπωσιακό ποσοστό του 43%. Ο τζίρος ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση είναι θεαματική και έρχεται μετά από μια επίσης θεαματική αύξηση της τάξεως του 32% που σημειώθηκε το 2015, επομένως η στρατηγική ανάπτυξης τους brand κρίνεται ως θετική.

Μέσα στο 2016 η Husqvarna παρουσίασε τη νέα σειρά του 2017 των FE και TE Enduro που ξεκίνησαν να πωλούνται το Σεπτέμβριο, ενώ το δεύτερο μισό του χρόνου εισήλθαν στην αγορά τα Husqvarna 701 Enduro και 701 Supermoto. Επίσης συμπληρώθηκε η γκάμα των μοντέλων motocross με τα μικρά Husqvarna TC 50 και TC 65, που μαζί με το TC 85 και μια ήδη διαμορφωμένη γκάμα 2Τ και 4Τ μοτοσικλετών η μάρκα έχει πλέον μια πλήρη σειρά μοντέλων MX.

Μέσα στο 2016 η Husqvarna ανακοίνωσε και το ότι θα μπουν στην παραγωγή τα Husqvarna Vitiplen 401 και Svartpilen 401, τις γοητευτικές μικρομεσαίες μοτοσικλέτες δρόμου (τις πρώτες της μάρκας) που θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα στα τέλη του φθινοπώρου του 2017. Τα νέα αυτά μοντέλα αποτελούν την αρχή για την επέκταση της μάρκας και προς τις μοτοσικλέτες δρόμου και πλέον μπορούμε να δούμε και τον χαρακτήρα που διαμορφώνουν οι μοτοσικλέτες της Husqvarna: διατηρώντας τον πυρήνα και την τεχνολογία της KTM θα αναπτύσσουν τη δική τους πρωτότυπη προσωπικότητα. Είναι κάτι που ως τώρα προφανώς αρέσει πολύ…

Husqvarnaεπίσημο site