Αναλώσιμα - Αξεσουάρ moto
Εμφανίσεις: 814
 

battery-tender-fortistis-batariasΟλοι το έχουμε ζήσει, κυρίως τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες κατά κύριο λόγο που οι μπαταρίες υποφέρουν από το κρύο. Αφήνεις τη μοτοσικλέτα για μερικές εβδομάδες ακίνητη επειδή έχει κακοκαιρία κι όταν ο καιρός φτιάξει λίγο και πας να πατήσεις τη μίζα, ο κινητήρας αντί να γυρίσει, κάνει ένα απλό τακ. Τα φώτα αργοσβήνουν και η κόρνα… βραχνιάζει. Τότε είναι που χρειάζεσαι έναν φορτιστή μπαταρίας. Αν είσαι από αυτούς που μαγειρεύουν πριν πεινάσουν, θα είχες συνδέσει τη μπαταρία της μοτοσικλέτας στον φορτιστή και δεν θα είχες πρόβλημα κανένα. Αν είσαι από αυτούς που όταν πεινάνε, παραγγέλνουν σουβλάκια, τότε θα συνδέσεις τη μπαταρία σου στο φορτιστή. Θα περιμένεις βέβαια να φορτίσει, αλλά και τα σουβλάκια τα περιμένεις να ψηθούν, να τυλιχτούν και να έρθουν με το delivery.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει ένας μοτοσικλετιστής, πρέπει να έχει στο γκαράζ του έναν φορτιστή. Όπως τον φορτιστή που μπορούμε να βρούμε στο κατάστημα Motofashion με την ονομασία Deltran Battery Tender Plus High Efficiency 12V1,25A. Η Deltran είναι αμερικάνικη εταιρία που κατασκευάζει και μπαταρίες λιθίου (δείτε εδώ σχετικά) κι έχει μια αρκετά μεγάλη γκάμα σε φορτιστές. Ο συγκεκριμένος που επιλέξαμε είναι μεσαίου επιπέδου τόσο σε ισχύ φόρτισης, όσο και σε κόστος. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ονομασία του φορτιστή η ταχύτητα φόρτισής του είναι 1,25A, αλλά υπάρχουν φθηνότεροι φορτιστές στα 800mA ή ταχύτεροι και ακριβότεροι στα 5Α για μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτισης.

Τι κάνει ο φορτιστής Deltran Battery Tender;

Πρόκειται για μια συσκευή φόρτισης και συντήρησης της μπαταρίας της μοτοσικλέτας. Δηλαδή αν η μπαταρία είναι πεσμένη, τη φορτίζει και μετά αυτομάτως αλλάζει πρόγραμμα φόρτισης και δίνει στη μπαταρία μόνο τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται για να μείνει σε καλή κατάσταση. Είναι ιδανικός για μπαταρίες που θα μένουν αχρησιμοποίητες, π.χ. σε μοτοσικλέτες που μένουν ακίνητες (λόγω χειμώνα, λόγω στρατιωτικής θητείας, λόγω γάμου κλπ) και βέβαια για κλασικές μοτοσικλέτες που έτσι κι αλλιώς δεν κυκλοφορούν και πολύ.

Ο φορτιστής Battery Tender είναι κατάλληλος για μπαταρίες κάθε τύπου, ανοιχτού ή κλειστού (AGM και gel).

Δείτε την τιμή του φορτιστή Deltran Battery Tender Plus High Efficiency – 12V – 1,25A στο online κατάστημα του Motofashion.

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2017

Copyright© MrBike – 2017

Motofashionεπίσημο site

 

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world