Αξεσουάρ Αναβάτη
Αcerbis Impact Evo 3.0 – Πλαστικές επιγονατίδες off road Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1594
 

Acerbis-Impact-ev0-3-knee-guardΔεν μπορείς να πας στο χώμα χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό και ένα από τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου είναι ειδικά φτιαγμένες επιγονατίδες που προστατεύουν το γόνατο και το καλάμι. Αλλά και όσοι κυκλοφορούν συχνά στην πόλη (εσείς οι επαγγελματίες μοτοσικλετιστές) φορούν αρκετά συχνά τέτοιες επιγονατίδες, επειδή είναι γεγονός ότι προσφέρουν σημαντική προστασία τόσο σε πιθανή πτώση, όσο και στο κρύο (το γόνατο είναι διαβόητα ευαίσθητη άρθρωση). Ένα πρόβλημα που συνδέεται με το να φοράς επιγονατίδες είναι η άνεση – κυρίως όταν ο καιρός είναι καλός και οι θερμοκρασίες υψηλές. Θυμίζω ότι οι επιγονατίδες πρέπει να φοριούνται ΚΑΤΩ από το παντελόνι και όχι πάνω από αυτό επειδή αν πέσετε πιθανότατα να μην μείνουν σφιχτά πάνω στο γόνατο, αλλά να γυρίσουν μαζί με το παντελόνι πάνω στο οποίο το έχετε σφίξει. Είναι βέβαια και θέμα συνήθειας, όπως άλλωστε και το κράνος.

Η Acerbis φτιάχνει προστατευτικές επιγονατίδες που προσφέρουν τόσο καλή προστασία όσο και αυξημένη άνεση. Πρόκειται για τις Αcerbis Impact Evo 3.0 και η προστασία επιτυγχάνεται από το σκληρό πλαστικό που αγκαλιάζει ασύμμετρα το γόνατα και εφαρμόζει σωστά σε επιγονατίδα και κνήμη. Προσέξτε όμως όσον αφορά την άνεση: η επιγονατίδα δεν είναι πια μονοκόμματη αλλά αποτελείται από τρία διαφορετικά κομμάτια. Το κεντρικό κομμάτι που είναι μπροστά στην επιγονατίδα συνδέεται με το πάνω κομμάτι που έρχεται λίγο πάνω από το γόνατο με άρθρωση. Άλλη μια άρθρωση συνδέει το κεντρικό κομμάτι με το κάτω που εκτελεί χρέη προστατευτικού της κνήμης. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ελευθερία στην κίνηση του γονάτου χωρίς να πιέζεται η επιγονατίδα.

Για να στερεωθεί η επιγονατίδα Αcerbis Impact Evo 3.0 στο πόδι υπάρχουν τρεις ιμάντες (οι μεγαλύτεροι από εμάς θυμόμαστε δύο) που σφίγγουν με velcro. Στο εσωτερικό της επιγονατίδας υπάρχει αφαιρούμενη επένδυση από υποαλλεργικό και διαπνέον ύφασμα, επειδή το πόδι ιδρώνει, έτσι ώστε να μπορείτε να το πλένετε.

Η επιγονατίδα Αcerbis Impact Evo 3.0 είναι πιστοποιημένη με την ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 1621-1/2012.

Το κόστος των επιγονατίδων Acerbis Impact Evo 3.0 κυμαίνεται σε λογικό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση αξίζει να επενδύσετε σ’ αυτό για να προστατεύσετε τα γόνατά σας.

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας - 2016

Copyright© MrBike - 2016

Στην Ελλάδα: MCMotorImport, Μιχαλακοπούλου 44, τηλ. 210 7211727

MC Motor Import