FIA-FORMULA-E 09-London- MICHELIN ePRIX LONDRES ROUND10 36-1

Η Michelin μας ενημερώνει για την πορεία των ελαστικών που σχεδίασε η για το φετινό Πρωτάθλημα FIA Formula E, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο αγώνα στην Αγγλία (28 Ιουνίου 2015). Διαβάστε λεπτομέρειες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο επίσημο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

«FIA FORMULA E ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2014-2015

ePrix Λονδίνου

Εντυπωσιακές επιδόσεις από το MICHELIN Pilot Sport EV στην Αγγλία

- Μάχες υπό βροχή στον τελικό του Λονδίνου

- Νίκη για την e.dams-Renault

- Τίτλος για τον Nelson Piquet Jr (NEXTEV TCR)

Θριαμβευτικά ολοκληρώθηκε, αυτό το Σαββατοκύριακο, το φετινό Πρωτάθλημα FIA Formula E

Για πρώτη φορά φέτος, οι πιλότοι βρέθηκαν σε βρεγμένη πίστα. Τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport EV ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις χάρη στην πρόσφυσή τους. “Περιμέναμε αυτή τη στιγμή από την αρχή της σαιζόν!” εξήγησε ο Serge Grisin, ο manager της Michelin στη Formula E. “Είχαμε σχεδιάσει ένα ελαστικό με πολλαπλές δυνατότητες, το MICHELIN Pilot Sport EV, και σήμερα είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να το δούμε πάνω σε βρεγμένη πίστα. Περιμέναμε αυτή τη στιγμή με ανυπομονησία αφού ήταν πολύ σημαντικό, σε τεχνικό επίπεδο, να συλλέξουμε πληροφορίες καθώς και να δούμε την εμπειρία των πιλότων. Τώρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο στόχος μας επιτεύχθηκε, επειδή όλες οι απαντήσεις που συγκεντρώσαμε ήταν θετικές”.

Στον δεύτερο αγώνα του Σαββατοκύριακου, ο Stéphane Sarrazin (Venturi) ξεκίνησε από την πρώτη θέση, έχοντας κατακτήσει την pole position, και οι πρωταγωνιστές Buemi και Piquet ξεκίνησαν αντίστοιχα από την 6η και τη 16η θέση. Σαράντα λεπτά αργότερα, ο Sébastien Buemi τερμάτισε στην 5η θέση και ο Nelson Piquet Jr στην 7η. ΜΕ το αποτέλεσμα αυτό ο Βραζιλιάνος Nelson Piquet Jr (144 βαθμοί) στέφθηκε πρωταθλητής με έναν μόνο βαθμό διαφορά μπροστά από τον Ελβετό Sébastien Buemi (143 βαθμοί).

FIA-FORMULA-E 09-London MICHELIN ePRIX LONDRES ROUND10 55-1

Νικητής του 11ου γύρου της Formula E, ήταν ο Sam Bird (Virgin Racing), μπροστά από τον Jérôme D’Ambrosio.

“Συγχαρητήρια στην e.dams-Renault και στον Nelson Piquet Jr για τους τίτλους τους, που θα μείνουν στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και μαζί με αυτούς και η Michelin!», δηλώνει ο Pascal Couasnon, διευθυντής της Michelin Motorsport. «Ο απολογισμός της πρώτης σαιζόν Formula E είναι πολύ θετικός τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για τη Michelin. Το θέαμα που όλοι - διοργανωτές, ομάδες, πιλότοι και εμείς οι ίδιοι- προσφέραμε στο κοινό ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη της επόμενης σαιζόν, με μονοθέσια που θα διαθέτουν σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Χάρη στην καινοτομία η Formula E είναι ένα πραγματικό εργαστήριο του αύριο”.

Η γνώμη του Nelson Piquet Jr για τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport EV :

“Τα ελαστικά Michelin με εξέπληξαν σε τη διάρκεια της σαιζόν. Την πρώτη φορά που τα είδα, στο Donington, σκέφτηκα πως ήταν ελαστικά βροχής και πως θα είχα τραντάγματα λόγω του σκαλίσματός τους. Αφού τα δοκίμασα, κατάλαβα ότι η Michelin είχε σχεδιάσει κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι γνώριζα έως τότε: αυτά τα ελαστικά με σκάλισμα ήταν ικανά να μου προσφέρουν υψηλές επιδόσεις σε ένα καινοτόμο και γρήγορο μονοθέσιο, με αυξημένο βάρος λόγω των μπαταριών.

Κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, οδηγήσαμε σε κάθε είδους ολισθηρά οδοστρώματα, με ανώμαλες επιφάνειες και τα ελαστικά ανταποκρίθηκαν σε όλες τις περιστάσεις. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι, ακόμη και μετά από δυνατά φρεναρίσματα δεν είχα ποτέ κραδασμούς στο τιμόνι.  Στο σιρκουί του Battersea Park, στο Λονδίνο, για άλλη μια φορά, τα ελαστικά δεν έδειξαν καμιά αδυναμία. Γνωρίζετε καλά, ότι η επιφάνεια επαφής είναι μικρή και ένας πιλότος πρέπει να μπορεί να βασίζεται στα ελαστικά του. Μπορώ να πω με σιγουριά να πω ότι βασίστηκα στα ελαστικά Michelin μου!”».

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2015

Copyright© MrBike – 2015

Michelin (επίσημο site)

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world