michelin-auto FIA WEC 2015 05-24 Heures du Mans 1

Με ελαστικά Michelin έτρεχαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα LM P1 στον αγώνα αντοχής 24 ωρών στο Le Mans. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβε η ομάδα της Porsche ενώ τρίτη ήταν η ομάδα της Corvette.

Για τον αγώνα στο Le Mans μας ενημερώνει το επίσημο δελτίο τύπου της Michelin που ακολουθεί:

«Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής - FIA WEC 2015

24 h Le Mans 2015

24η νίκη για τη Michelin στις 24 Ώρες του LeMans

Συνεργάτης της Michelin στην πρώτη τοποθέτηση αλλά και στα σιρκουί ολόκληρου του κόσμου, η Porsche απέσπασε φέτος την 17η νίκη της στις 24 Ώρες του Le Mans, χάρη στη διπλή νίκη των Porsche 919 Hybrid n°19 (Hülkenberg/Bamber/Tandy) και n°17 (Bernhard/Hartley/Webber).

Εξοπλισμένη με ελαστικά Michelin πολύ υψηλών και σταθερών επιδόσεων και τέλεια προσαρμοσμένα στις προδιαγραφές της 919 Hybrid, η Porsche Team πέτυχε επίσης το ρεκόρ γύρου πίστας στις κατατακτήριες της Τετάρτης 10 Ιουνίου, πραγματοποιώντας τα 13,6 χιλιόμετρα του δοκιμαστικού γύρου των 24 Ωρών του Le Mans σε 3 λεπτά και 16,887 δευτερόλεπτα (με μέση ταχύτητα 249 km/h). Έτσι ο Ελβετός Neel Jani κατέρριψε τον καλύτερο προηγούμενο γύρο, που καταγράφηκε το 2008 από τον Γάλλο Stéphane Sarrazin, με Peugeot 908 HDI και σήμερα πιλότου της Toyota Racing.

Φέτος, οι επιδόσεις όλων των πρωτοτύπων LM P1 βελτιώθηκαν σημαντικά, και ο καλύτερος γύρος αγώνα, που πραγματοποιήθηκε από την Audi R18 e-tron quattro n°7 και τον Benoît Tréluyer στον 337ο γύρο (3 λεπτά και 17,475 δευτερόλεπτα), είναι επίσης μια απόδειξη του συναρπαστικού αγώνα που διεξήχθη στις 24 Ώρες του Le Mans 2015 ανάμεσα στους δύο Γερμανούς κατασκευαστές.

michelin-auto FIA WEC 2015 05-24 Heures du Mans 3

Ο PascalCouasnon, διευθυντής της Michelin Motorsport δήλωσε: « Η Michelin συγχαίρει τις ομάδες Porsche Team και Audi Sport για τη διπλή νίκη και το βάθρο, αντίστοιχα. Παράλληλα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη δική μας 24η νίκη στον πιο απαιτητικό και προβεβλημένο αγώνα Αντοχής παγκοσμίως

Για τον JérômeMONDAIN, manager της Michelin Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής – FIAWEC : «Τα ελαστικά Michelin απέδειξαν για μιαν ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επιδόσεών τους και όλη την ικανότητα τους να διατηρούν την καλύτερη πρόσφυση σε μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και άνω των 700 km. Αυτή η ικανότητα των ελαστικών Michelin να εξασφαλίζουν πολλαπλούς γύρους ανά αγώνα, που ήταν μια εξαίρεση πριν λίγα χρόνια, είναι σήμερα στο επίκεντρο της στρατηγικής των ομάδων με τις οποίες συνεργαζόμαστε.  Στην LM P1, όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν έναν μόνο τύπο ελαστικών: τα ελαστικά MICHELINsoft hot weather slick” (Μαλακά για Υψηλές Θερμοκρασίες), που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες μεταξύ 18°C και 40°C »

Οι ομάδες Audi Sport Team Joest, Porsche Team και Toyota Racing, συνεργάτες της Michelin έκαναν πολλαπλάσιους γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών στις 24 Ώρες του LeMans 2015 και κάλυψαν έως και 736 km με το ίδιο σετ ελαστικών.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι τα ελαστικά για τα πρωτότυπα LM P1, από το 2014, έχουν μειωμένο φάρδος πέλματός κατά 5 έως 6 εκατοστά και μειωμένη μάζα 2 kg ανά ελαστικό. Ταυτοχρόνως, το αεροδυναμικό φορτίο των οχημάτων, καθώς και η ισχύς τους, έχουν κατά πολύ εξελιχθεί.

michelin-auto FIA WEC 2015 05-24 Heures du Mans 4

Η Corvette πήρε τη νίκη στους « bigthree » της Αντοχής

Χάρη στην εξαιρετική επίδοσή και στην αξιοπιστία της, η «εργοστασιακή» Corvette C764 (Gavin/Milner/Taylor) απέσπασε τη νίκη στην κατηγορία LM GTE Pro στις 24 Ώρες του Le Mans 2015. H νίκη στην Sarthe επέτρεψε στην αμερικανική φίρμα, αποκλειστικό συνεργάτη Michelin στον αγωνιστικό τομέα και επίσης στην πρώτη τοποθέτηση, να αποσπάσει φέτος τη νίκη στους « big three » της Αντοχής, μετά και τις επιτυχίες που ήδη απεκόμισε στις 24 Ώρες της Daytona και στις 12 Ώρες του Sebring.

Ο PascalCouasnon μίλησε θερμά για την ομάδα Corvette Racing: «Η υψηλή ποιότητα της εργασίας που κάνουμε μαζί με την Corvette αντικατοπτρίζεται στις εξαιρετικές επιδόσεις του μοντέλου C7 τόσο στην πίστα, όσο και στον δρόμο. »

Η επόμενη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής  – FIA WEC, θα διεξαχθεί στην πίστα του Nürburgring στις 30 Αυγούστου».

michelin-auto FIA WEC 2015 05-24 Heures du Mans 2

Copyright© Δημήτρης Μπαζίνας – 2015

Copyright© MrBike – 2015

Michelin (επίσημο site)

 

MrBike on Facebook
MrBike on Twitter

Views-of-Greece

rcdevil_mrbike-2

rcdevil_mrbike-2

Off-Road-Team

jet_ski_world